UPDATE Buzău: Precipitaţiile abundente au afectat drumuri judeţene, podeţe şi zece gospodării

UPDATE Buzău: Precipitaţiile abundente au afectat drumuri judeţene, podeţe şi zece gospodării

Arhivă

În urma apelurilor telefonice transmise de către preşedinţii Comitetelor Locale pentru Situaţii de Urgenţă din localităţile Căneşti, Vintilă-Vodă, Murgeşti, Berca, Lopătari, Mânzăleşti, Chilii, Topliceni, Podgoria şi Cernăteşti, ISU Buzău a constituit şi trimis la faţa locului echipe mixte, pentru a executa recunoaşteri şi eventual intervenţii în zonele afectate de creşterile de debit ale râurilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

La Râmnicu Sărat, pe str. Cîineni, un număr de 17 gospodării au fost inundate, din care la patru a pătruns apa în casă şi la 13 numai în curte.

Vintilă Vodă
- pe D.J. 203 K, în dreptul bisericii „Sfânta treime” din localitatea Vintilă Vodă, urmare a scurgerilor de pe versanţi, s-a reactivat alunecarea de teren pe o lungime de aproximativ 50 m.
- pe D.J. 203 K, la km. 75+500, intrare în localitatea Podu Muncii, pe partea stângă, spre albia râului Slănic, s-a reactivat alunecarea de teren pe distanţă de 30 m., adâncime aproximativ 100 m.
- pe D.J. 203 K, la km. 76+500, intrare în localitatea Niculeşti, pe partea stângă, urmare a scurgerilor de pe versanţi, s-a reactivat alunecarea de teren pe distanţă de 10 m., adâncime aproximativ 30 m.
- drumul comunal, situat pe malul râului Slănic, care face legătura între localitatea Podu Muncii şi satul Petrăcheşti, a fost afectat în urma erodării malului albiei, pe o distanţă cumulată de aproximativ 100 m. Circulaţia rutieră se desfăşoară pe un singur sens de mers.
- s-au produs surpări ale terasamentului la fundaţie şi la capetele podului din beton, peste pârâul Câmpulungeanca. Podul face legătura între D.J. 203K şi cătunul Moroieni (15 gospodării). Circulaţia rutieră este întreruptă. Accesul se face pietonal.
- a fost avariat podeţul, din tuburi de beton, peste râul Slănic care face legătura între Vintilă Vodă şi satele Coca Niculeşti şi Petrăcheşti. Capetele podeţului din prefabricate au rămas pe poziţie iar terasamentul şi 3 tuburi au fost luate de apă şi deplasate la aproximativ 150 m.
- pe râul Slănic, în dreptul sediului Ocolului Silvic Vintilă Vodă, a fost afectată apărarea de mal drept, din gabioane, pe o lungime de aproximativ 35 m. în capătul aval al lucrării din administrarea Administraţiei Bazinale Buzău Ialomiţa.

Mânzăleşti
- Terasamentul DJ 204 M a fost afectat în zona podeţului de trecere către satul Poiana Vîlcului, pe o distanţă de aproximativ 50 m., în urma eroziunii malului drept al pârâului Jgheab. Circulaţia auto în zonă se desfăşoară pe un singur fir.
- Au fost afectate capetele podeţului din tuburi de beton peste pârâul Jgheab, care face legătura între DJ 204 M şi satul Poiana Vîlcului, prin spălarea terasamentului. Circulaţia rutieră către sat este întreruptă. La capătul dinspre DJ 204 M al podeţului a fost afectată conducta magistrală de alimentare cu apă potabilă a localităţilor Mînzăleşti, Vintilă Vodă, Beceni şi Cernăteşti şi a fost distrusă conducta de alimentare cu apă potabilă a satului Poiana Vîlcului.
- Terasamentul DJ 204 M, la km. 4, în zona satului Gura Bădicului, a fost afectat în urma eroziunii malului drept al pârâului Jgheab, pe o porţiune de aproximativ 40 m., pe o lăţime de 2 m. Circulaţia rutieră în zonă se desfăşoară normal. În urma eroziunii terasamentului a fost afectată şi conducta magistrală de alimentare cu apă potabilă.
- În zona satului Jgheab, pe DJ 204 M, au fost afectate:
* fundaţia podului de beton prin eroziunea terasamentului piciorului de pe malul drept al pârâului Jgheab.
*  podeţ din tuburi de beton peste pârâul Sărăţel, care face legătura între localitatea Mînzăleşti şi  satele Cireşu, Plavăţu, Plaiul Jgheabului şi comuna Bisoca, prin spălarea terasamentului. Circulaţia rutieră în zonă este întreruptă.
- În zona satului Beşlii, pe malul stâng al râului Slănic, s-a produs o eroziune pe o distanţă de aproximativ 150 m.. Sunt puse în pericol: un stâlp metalic ce susţine reţeaua de energie electrică de 110 KW aflat la o distanţă de aproximativ 2 m. şi terasamentul DJ 203 K aflat la o distanţă de aproximativ 4 m.

Lopătari
- În localitatea Terca - punctul Căpăţână, în zona alunecării active a versantului stâng, în urma căderii unor blocuri de piatră, s-a obturat parţial secţiunea albiei râului Slănic. Fenomenul a condus la eroziunea drumului comunal DC 159 distrugându-l în totalitate pe o lungime de aproximativ 60 ml. Sunt puse în pericol un stâlp de joasă tensiune aflat la o distanţă aproximativ 0,5 m şi anexele gospodăreşti proprietatea Căpăţînă Victor aflate la o distanţă aproximativ 1 m.
DC 159 este singura cale de acces către satele Terca şi Ploştina, iar întreruperea drumului comunal a dus la izolarea populaţiei din cele două localităţi. În zona afectată se circulă doar pietonal.
- S-au produs surpări ale terasamentului la fundaţie şi capătul podului situat pe DC 159, în zona Malul Roşu. Circulaţia rutieră în zonă se desfăşoară cu dificultate.
- Puntea pietonală de trecere peste râul Slănic, care face legătura între satul Terca şi cătunul Terca, a fost avariată prin erodarea fundaţiei la un stâlp de susţinere. Circulaţia pietonală a fost întreruptă.

Murgeşti
- pe drumul judeţean 203A Murgeşti - Livada - Rm. Sărat, la ieşirea din comuna Murgeşti km. 19+000 s-a produs o alunecare a terasamentului pe o lungime de 8 m., lăţime de 1,5m. şi o tasare de 1.5m. pe fir partea dreaptă Murgeşti - Rm. Sărat. Circulaţia se desfăşoară pe un singur fir;
- drumul judeţean DJ 220 care face legătura între comunele Pardoşi - Murgeşti este blocat datorită creşterii debitului pârâului Câlnău care a inundat podul de peste acest pârâu. S-a luat măsura blocării circulaţiei iar situaţia este monitorizată de autorităţile locale. Accesul se face numai pe direcţia Buda-Pardoşi;

Mărgăriteşti
- drumul judeţean DJ 203A este blocat circulaţiei auto cu masa totală peste 3.5 to pe raza comunei Mărgăriteşti datorită surpării drumului în zona podului de la ieşirea din satul Câmpulungeanca către Mărgăriteşti. Accesul cu auto peste 3.5 to. se poate face numai prin comuna Vintilă Vodă.

Beceni
- podeţul din tuburi de beton, peste râul Slănic, care face legătura între satele Valea Părului şi Cărpiniştea a fost avariat prin dislocarea unor tuburi. Circulaţia este întreruptă

Berca
- un podeţ tubular este distrus în punctul Dimuleşti sat Joseni comuna Berca.
- 10 gospodării inundate în localitatea Sătuc

Topliceni
- în satele Deduleşti şi Ceairu au fost inundate 10 gospodării, 4 ha. teren agricol şi 2 ha. teren izlaz comunal şi afectate  pereuri din piatră şi beton aproximativ120mp.

Cernăteşti
- două podeţe afectate pe raza localităţii Cernăteşti
- afectat aproximativ 1 km. de infrastructură drum comunal.

Căneşti
- drumul judeţean 102F la km. 19+200 pe raza localităţii Căneşti este surpat pe o lungime de aproximativ 6 m, lăţime de 1.5m. şi adâncime de 1m.

Chilii
- drumul judeţean 102F la km. 23+000 pe raza localităţii Chilii a fost inundat în urma colmatării unui podeţ tubular dimensiune 1200 mm. Circulaţia pe DJ 102F este întreruptă până la scăderea debitului.

Podgoria
- 1 gospodărie inundată - casă de locuit


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: