Un urs a băgat spaima în localnicii unui sat de munte din Buzău. Oamenii cer sprijinul autorităţilor

Un urs a băgat spaima în localnicii unui sat de munte din Buzău. Oamenii cer sprijinul autorităţilor

Panică printre localnicii din comuna buzoiană Pănătău, din cauza unui urs care a început să atace gospodăriile. Animalul a pătruns, sâmbătă noaptea, în gospodăria unei femei din satul satul Lacul cu Anini şi i-a luat porcul din coteţ. În urmă cu câteva zile, el a atacat mai multe gospodării din satul Begu, însă localnicii de acolo l-au alungat.

Ştiri pe aceeaşi temă


Oamenii se tem acum că ursul înfometat ar putea ataca din nou, motiv pentru care au cerut sprijinul autorităţilor.

Urşii au început să dea iama în gospodării, în căutarea hranei, iar ultimul atac a avut loc în week-end când un urs a coborât în satul Lacul cu Anini din comuna Pănătău şi a intrat într-o gospodărie unde a ucis un porc. 
 
Animalul s-a retras în pădure, lăsând în urmă doar rămăşiţele animalului. Oamenii spun că este vorba despre un urs foarte mare. 

În urmă cu câteva zile, el a atacat mai multe gospodării din satul Begu, însă localnicii de acolo l-au alungat, iar animalul a trecut dealul către Lacul cu Anini.

Luni, prefectul de Buzău, Carmen Ichim, a solicitat reprezentanţilor Agenţiei pentru Protecţia Mediului, Gărzii Forestiere şi celorlalte instituţii care pot interveni în astfel de cazuri să analizeze situaţia din teren şi să întocmescă un raport exact. 

Acesta trebuie să fie gata până marţi dimineaţă pentru ca ulterior Prefectura să solicite Minsterului Mediului autorizarea intervenţiei vânătorilor în cazul ursului de la Pănătău.

Comportamentul sălbăticiunii este specific ieşirii din hibernare când animalele coboară în localităţi pentru a-şi căuta hrană.

În cele mai multe cazuri se cere împuşcarea animalului, însă obţinerea tuturor autorizaţiilor de vânătoare durează destul de mult. În această situaţie, oamenilor nu le rămâne decât să îşi ia propriile măsuri de protecţie.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: