Un puşti din Râmnicu Sărat a fost bătut crunt de un amic şi abandonat pe un câmp în miez de noapte

Un puşti din Râmnicu Sărat a fost bătut crunt de un amic şi abandonat pe un câmp în miez de noapte

Arhivă adevarul.ro

Un copil de 13 ani, din Râmnicu Sărat, a fost bătut crunt de un amic, de 15 ani, pentru a-i lua un leu şi un telefon mobil. Victima a fost lăsată o noapte întreagă să agonizeze pe un câmp. A fost găsit pe raza comunei Valea Râmnicului. Acum este internat în stare gravă la Spitalul Marie Curie din Bucureşti.

Ştiri pe aceeaşi temă


Agresiunea s-a produs vineri seară, după ce copilul de 13 ani i-a cerut voie mamei sale să iasă în oraş pentru scurt timp. Primise suma de 20 de lei, pentru a-şi cumpăra dulciuri.

După o jumătate de oră de la plecare, băiatul a sunat acasă ca să îi anunţe că nu mai întârzie mult. Puştiul nu a mai ajuns, iar părinţii, speriaţi, au pornit în căutarea lui. După ore de căutări, către miezul nopţii, părinţii au anunţat Poliţia. 

Băiatul a fost găsit abia a doua zi, în jurul orei 10.00, pe un câmp de pe raza comunei Valea Râmnicului, grav rănit, cu dinţii scoşi şi cu răni în zona feţei. 

Potrivit poliţiltilor, în seara de vineri, în oraş, minorul s-a mai întâlnit cu alţi doi băieţi de 10 şi respectiv 15 ani. Acesta din urmă i-a propus copilul de 13 ani să meargă la Buzău, cu trenul. Cei trei au cumpărat un singur bilet însă au fost prinşi de conductor şi daţi jos în Halta Zoiţa.

Minorii au decis să se întoarcă la Râmnicu Sărat pe jos. La un moment dat, a izbucnit un conflict între băiatul de 15 ani şi cel de 13 ani. Acesta din urmă a fost luat bătaie de celălalt, care a luat o piatră şi l-a lovit în faţă de mai multe ori, desfigurându-l.

Când l-au văzut la pământ, cei doi au fugit, nu înainte ca bătăuşul să-i ia telefonul şi un leu care îi căzuse din buzunar. Victima, plină de sânge, a stat pe câmp o noapte întreagă până a fost găsit de oamenii legii.

Medicii veniţi la faţa locului l-au preluat în stare de inconştienţă şi l-au transportat de urgenţă la Spitalul Judeţean Buzău. Aici, au constatat că starea de sănătate a băiatului era extrem de gravă, el fiind mutilat şi prezentând urme severe de lovituri în zona feţei. Medicii au decis să-l transfere la Spitalul Marie Curie, din Bucureşti.

Între timp, bătăuşul a fost reţinut de poliţişti şi dus la secţie pentru audieri. Acum, dosarul se află pe masa procurorului de caz, minorul urmând să fie expertizat neuropsihiatric pentru a se constata dacă, în momentul comiterii faptei, avea sau nu discernământ.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: