Un municipiu din România se uneşte cu Republica Moldova. Demersul este unul simbolic

Un municipiu din România se uneşte cu Republica Moldova. Demersul este unul simbolic

Curentul unionist cucereşte din ce în ce mai mulţi aleşi de localităţile aflate de o parte şi de cealaltă a Prutului. Joi va fi rândul autorităţilor din municipiul Buzău să declare unirea simbolică cu Basarabia, după ce peste o sută de comunităţi din Moldova şi câteva din România au înfăptuit deja acest demers simbolic.

Ştiri pe aceeaşi temă


În anul sărbătoririi Centenarului României Mari, primarul municipiului Buzău, Constantin Toma, a convocat Consiliul Local Municipal în şedinţă de îndată, pentru a declara unirea simbolică a Buzăului cu Republica Moldova.

”Primarul Municipiului Buzău convoacă, în data de 15 martie 2018, ora 13.00, Consiliul Local al Municipiului Buzău, la Sala Stan Săraru (sala 24), în vederea semnării unei Declaraţii simbolice de Unire a Basarabiei cu România”, se arată într-un anunţpostat pe site-ul primăriei Buzău.

În şedinţa CLM de joi va fi citită o declaraţie politică cu de unire a municipiului Buzău cu Republica Moldova. În decizia sa, edilul s-a sprijinit pe faptul că o sută de primari din stânga Nistrului au declarat, luna aceasta unirea cu România.

citeste totul despre: