Un handbalist şi soţia lui s-au infectat cu COVID-19, la o lună după vaccinarea cu Johnson&Johnson

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arhivă adevarul.ro
Arhivă adevarul.ro

Un handbalist portughez care evoluează la echipa HC Buzău şi soţia acestuia au fost depistaţi cu noul coronavirus, la o lună după ce au fost vaccinaţi cu serul Johnson&Johnson. Cei doi nu prezintă complicaţii sau simptome şi au fost puşi în izolare pentru 14 zile.

Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică Buzău, în ultimele 24 de ore, la nivelul judeţului Buzău, s-a inregistrat un caz nou de infectare cu noul coronavirus (COVID-19).

Este vorba despre o pacientă în vârstă de 23 de ani care a fost testată de către DSP Buzău în cadrul unei anchete epidemiologice. Tânăra este soţia handbalistului portughez de la HC Buzău, Sergio Barros, confirmat cu COVID-19 încă de joi.

Sportivul a fost evaluat la Unitatea de Primiri Urgenţe, este asimptomatic, a primit tratament corespunzator şi acum este izolat la domiciliu. Bărbatul a fost reconfirmat cu coronavirus după ce a fost testat înainte de antrenament.

Potrivit antrenorului HC Buzău, club din care internaţionalul portughezul face parte, nu există pericolul ca ceilalţi jucători să se infecteze pentru că nu au luat legătura cu el.

Atât sportivul, cât şi soţia acestuia, au fost vaccinaţi cu Johnson&Johnson în urmă cu o lună. Tocmai de aceea, DSP Buzău a demarat o anchetă pentru a stabili cum a fost posibilă această infectare. 

Nu se cunoaşte dacă este vorba despre varianta Delta şi au fost trimise probe pentru secvenţiere.

De la debutul pandemiei şi până în prezent, în judeţul Buzău au fost confirmate pozitiv cu coronavirus 12.596 de persoane, 12.147 s-au vindecat, iar 439 de oameni şi-au pierdut viaţa.

Vă mai recomandăm: 

Trupul fără suflare al unei femei, descoperit într-un BMW parcat pe o stradă lăturalnică. Avea trei copii 

Cine este medicul găsit mort într-un spital privat din Constanţa. Anchetatorii iau în calcul sinuciderea

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite