Un buzoian a montat în faţa blocului un gard din sârmă ghimpată, ca să scape de cetăţenii care urinau sub balconul lui

Un buzoian a montat în faţa blocului un gard din sârmă ghimpată, ca să scape de cetăţenii care urinau sub balconul lui

Gardul de sârmă ghimpată ocupă jumătate din trotuar   Foto Iulian Bunilă

Ingeniozitatea românului nu are limite. Supărat că sub geamul său îşi fac nevoile calătorii unei staţii auto din apropiere, un buzoian a montat un gard din sârmă ghimpată în jurul spaţiului verde de lângă bloc. Gardul a ocupat însă o jumătate de metru din trotuar, punând în pericol viaţa trecătorilor, astfel că primăria l-a somat pe inventivul locatar să înlăture improvizaţia.

Terenul îngrădit cu gard de sârmă ghimpată, asemenea celor de la graniţă sau de la închisori, se află în apropierea zonei centrale a oraşului, la intersecţia Unirii cu Transilvaniei. 
 
Măsura extremă a fost luată de locatarul unui apartament de la parterul blocului de lângă staţia de autobuz de la Clubul Poliţiştilor, pensionarul Ion Şerban, sătul să lupte cu morile de vânt pentru a-şi proteja spaţiul verde de sub geam de cei care aruncă gunoaie şi mai ales de călătorii care îşi fac nevoile după ce coboară din autobuz.
 
Şi-a montat mai întâi un gard din plasă sudată, apoi a plantat flori. Nici gărduleţul construit pe cheltuială proprie, nici faptul că a amenajat spaţiul verde şi a plantat trandafiri nu l-au ajutat prea mult pe Ion Şerban. Atunci a apelat la alte soluţii. A montat camere de supraveghere video şi două plăcuţe cu un text care avertizează că acolo este un obiectiv protejat al Primăriei.
 
Ion Şerban spune că se va conforma deciziei municipalităţii  Foto Iulian Bunilă
 
”Când m-am mutat în acest spaţiu, am găsit munţi de gunoaie, saci de gunoi. Nu ştiu de unde provin aceşti saci de gunoi. Iar măsura a fost în felul următor: m-am deplasat la primărie în repetate rânduri, am făcut cerere, pentru ridicarea acestui gard, mi-au aprobat, am scris şi la Mediu, am scris şi la Protecţia Consumatorului unde mi-au zis că nu e problema dânşilor, am sunat şi la Poliţia Locală. Am pus gazon, să aibă al aspect, am pus trandafiri, dar degeaba. Sunt autobuze de la munte, opresc în staţie şi călătorii găsesc aici refugiu”, a declarat Ion Şerban.
 
În disperare de cauză, pensionarul a montat zilele trecute un gărduleţ, la jumătate de metru distanţă de cel din plasă sudată. Din nefericire a ales să-l facă din sârmă ghimpată, fiind extrem de periculos mai ales pentru copii. În scurt timp, poliţiştii locali au observant improvizaţia cetăţeanului şi a fost somat să renunţe la sârma ghimpată, întrucât este ilegală. 
 
Ion Şerban a fost contactat chiar de către unul dintre viceprimarii urbei, Alexandru Dunel, care i-a promis locatarului revoltat că patrulele de poliţie locală vor avea mai multă grijă de salubritatea spaţiului respectiv.  
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările