Un buzoian şi un gălăţean, reţinuţi pentru complicitate la falsificare de documente

Un buzoian şi un gălăţean, reţinuţi pentru complicitate la falsificare de documente

În dimineaţa zilei de miercuri, poliţiştii din Buzău au efectuat două percheziţii domiciliare în municipiul Buzău şi în comuna Merei, la persoane despre care existau date că ar avea preocupări pe linia procurării de documente false (permise de conducere şi permise de şedere) de Republica Moldova.

Ştiri pe aceeaşi temă


În urma activităţilor desfăşurate, la domiciliul unui bărbat, de 60 de ani, din Merei, au fost descoperite mai multe documente, un permis de conducere românesc şi unul moldovenesc şi o carte de identitate moldovenească, toate false, emise pe numele său, precum şi alte documente şi fotografii aparţinând unor persoane care intenţionau să obţină astfel de acte.

Din investigaţiile efectuate a rezultat că, în perioada noiembrie 2018 – mai 2019, bărbatul din Merei ar fi intermediat obţinerea permisului de conducere şi a permisului de şedere asemănătoare celor emise de Republica Moldova pentru patru cetăţeni români, care, în realitate, nu deţineau permise de conducere româneşti, în schimbul unor sume de bani cuprinse între 1.000 şi 1.500 de euro.

Totodată, poliţiştii au stabilit că, în perioada octombrie 2017 – aprilie 2019, bărbatul ar fi condus autoturisme pe drumurile publice fără a avea permis de conducere.

De asemenea, ar fi intermediat obţinerea unor documente false şi la solicitarea unui gălăţean, de 39 de ani, pentru persoane din anturajul acestuia. Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracţiunilor de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale, în formă continuată, conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi uz de fals faţă de bărbatul din Merei, iar faţă de gălăţeanul de 39 de ani, pentru complicitate la fals material în înscrisuri oficiale, în formă continuată.

Cei doi bărbaţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore şi urmează să fie prezentaţi unităţii de parchet competente.

Totodată, prin intermediul Centrului Trilateral de Contact Galaţi, au fost informate autorităţile din Republica Moldova cu privire la neregulile constatate, în vederea dispunerii de măsuri în consecinţă în cazul unui bărbat din Republica Moldova, despre care autorităţile din România au informaţii că falsifica documentele.

Poliţiştii au beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale şi al Unităţii Centrale de Analiza Informaţiilor din cadrul I.G.P.R.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: