Un buzoian, administratorul unui service IT, cercetat pentru evaziune fiscală

Un buzoian, administratorul unui service IT, cercetat pentru evaziune fiscală

Administratorul societăţii ar fi prejudiciat statul cu suma de 144.318 lei

Poliţiştii de la Serviciul de Investigare a Fraudelor au început urmărirea penală împotriva unui buzoian, în vârstă de 35 de ani, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.

Ştiri pe aceeaşi temă


Buzoianul este suspectat că în perioada decembrie 2010 – martie 2013, în calitate de administrator al unei societăţi ce are ca obiect principal de activitate repararea calculatoarelor şi a echipamentelor periferice, ar fi înregistrat în contabilitate facturi emise de o societate comercială tip „fantomă”, reprezentând aprovizionări cu cartuşe de imprimantă în valoare totală de 745.530 de lei, operaţiuni comerciale care nu au avut loc.

Înregistrările respective ar fi avut drept urmare diminuarea masei impozabile şi sustragerea de la plata TVA datorată bugetului consolidat al statului, în sumă de 144.318 lei.

Poliţiştii de investigare a fraudelor continuă cercetările şi întreprind activităţi pentru recuperarea prejudiciului cauzat.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: