Un bărbat din Neamţ a aflat la Buzău cât este amenda pentru o sacoşă de trufe culese ilegal din pădure

Un bărbat din Neamţ a aflat la Buzău cât este amenda pentru o sacoşă de trufe culese ilegal din pădure

Arhivă

Un bărbat din judeţul Neamţ a crezut că tocmai a descoperit calea cea mai scurtă spre îmbogăţire, într-o pădure din judeţul Buzău. Acesta recolta de aici trufe negre, care se vând cu 1.000 de euro kilogramul în anumite restaurante. A fost prins însă de poliţişti.

Ştiri pe aceeaşi temă

Poliţiştii din Grebanu au depistat în zona împădurita din comuna Podgoria un bărbat, în vârstă de 31 de ani, din Neamt, în timp ce recolta trufe.

În urma controlului şi verificărilor specifice, poliţiştii au descoperit asupra bărbatului 2,318 kilograme de trufe negre, care ar fi fost recoltate din fondul forestier, fără a deţine autorizaţie.

Poliţiştii au confiscat cantitatea de trufe şi au predat-o specialiştilor din cadrul Ocolului Silvic Râmnicu Sărat.

Persoana în cauză a fost sancţionată contravenţional, cu amendă de 2.000 de lei.

Poliţiştii buzoieni vor acţiona şi în perioada următoare pentru prevenirea şi combaterea oricărei categorii de fapte care ar putea prejudicia fondul forestier din zona de competenţă.

Recoltarea, deţinerea, transportul, comercializarea produselor nelemnoase specifice, fără documente legale şi fără acordul scris al proprietarului şi/sau al oculului silvic care asigură administrarea/serviciile pentru suprafaţa pe care se recoltează acestea sunt strict interzise.

Un kilogram de trufe negre costa 1.000 euro, iar unul de trufe albe poate ajunge la 3.000 euro. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările