Turişti elveţieni, după ce au mâncat pentru prima oară fasole cu ciolan: „E delicioasă!” VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Carla şi Silvan sunt cuceriţi de mâncarea românească  Foto Iulian Bunilă
Carla şi Silvan sunt cuceriţi de mâncarea românească  Foto Iulian Bunilă

Turiştii cazaţi în campingul de la poalele Vulcanilor Noroioşi o ţin tot într-o distracţie de câteva zile, în jurul meselor de pe care nu lipsesc fasolea cu ciolan şi vinul fiert. Tradiţionala mâncare românească i-a dat pe spate şi pe străinii veniţi să se recreeze în frumosul ţinut al Buzăului.

Carla şi Silvan sunt doi elveţieni care şi-au propus să ne viziteze ţara într-un concediu de trei luni.

În minivacanţa de ziua naţională a României, s-au nimerit pe meleaguri buzoiene, la campingul de rulote de la Vulcanii Noroioşi, unde au avut parte de o surpriză din partea gazdelor. 

”Nu am mai mâncat până acum fasole cu ciolan de porc, e pentru prima oară şi e foarte bună. Îmi place cum e gătită fasolea. E delicioasă! Combinaţia cu ardei copt este excelentă”, spune Carla.  VIDEO

”Facem un tur cu maşina şi încercăm să vizităm cât mai mult posibil. Am mai vizitat Constanţa, Marea Neagră, iar acum iată-ne aici, la vulcani, lângă o gustoasă mâncare românească tradiţională”, spune Silvan, turist elveţian.

buzau

Foto Iulian Bunilă

Peste 20 de rulote şi autorulote sunt în zona de campare de la poalele Vulcanilor Noroioşi, pline cu turişti ademeniţi de frumuseţea zonei şi vestea că aici găsesc mâncărurile cele mai gustoase. 

”Azi am fost la vulcani, la Pâclele Mari, am făcut un grătar aseară, am stat la un şpriţ, la o poveste, la un rummy. Am ales acest mod de cazare pentru că ne place natura, ni se pare mai ok decât o cameră de hotel”, spune un turist din Braşov.  VIDEO

În această perioadă, este forfotă în bucătăria campingului pentru ca de pe mesele turiştilor pofticioşi să nu lipsească nimic. 

”Avem grupuleţe care îşi fac tot felul de activităţi de socializare, merg la plimbare, copiii aleargă.  Sunt turişti care iubesc natura, mişcarea. În această perioadă avem pregătite bunătăţi din meniul tradiţional, ciorba de os, fasole cu ciolan afumat, varză, avem vin fiert”, declară Aurel Boboc, proprietarul campingului.

Turiştii care petrec minivacanţa de Ziua Naţională în zona vulcanilor noroioşi mai pot vizita aşezările rupestre de la Aluniş şi Bozioru, mănăstirea Ciolanu şi multe alte obiective de pe Valea Buzăului. 

Vă recomandăm să mai citiţi: 

O ciupercă devastatoare atacă ulmii din cel mai mare parc al Buzăului. „E pandemie”, avertizează primarul

Un bărbat şi fiica sa, răniţi în accidente, au fost învăţaţi de poliţişti cum să fie mai grijulii VIDEO 

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite