Turişti blocaţi în Munţii Buzăului, pe traseul către Lacul Vulturilor

Turişti blocaţi în Munţii Buzăului, pe traseul către Lacul Vulturilor

Doi turişti din Bucureşti şi copilul lor au rămas blocaţi într-o zonă izolată din Munţii Siriului, după ce autoturismul lor s-a împotmolit în noroi. Cei trei au fost salvaţi aproape de miezul nopţii, de jandarmii.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
În urma unui apel 112 primit duminică seara, prin care o persoană din Bucureşti a sesizat faptul că trei persoane, pe care le cunoştea, au mers către Lacul Vulturilor cu autoturismului şi au rămas blocate în traseu, în zonă s-a deplasat o echipă de căutare compusă din trei jandarmi montani din cadrul postului Nehoiu, doi politişti şi primarul comunei Siriu.
 
Deşi deplasarea echipei de intervenţie a fost una dificilă, pe fondul traseului afectat de condiţiile meteo din ultimele zile, cele trei persoane, doi adulţi şi un minor, au fost depistate în jurul orei 00.00, iar în contextul în care autoturismul lor nu a putut fi deblocat din noroi, au fost transportate în Siriu cu o autospecială.
 
 
“Pe aceasta cale, date fiind condiţiile meteo din ultimele zile, precum şi prognozele anunţate, recomandăm turiştilor să se documenteze temeinic în ceea ce priveşte traseele montane ce urmează a fi parcurse, să evite zonele semnalate cu riscuri şi să programeze excursiile astfel încât să evite deplasarea după lăsarea întunericului.”, transmit reprezentanţii IJJ Buzău.
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările