Turism în patria legumicultorilor din Buzău. Cât costă o zi de cazare în căsuţele înconjurate de grădini şi livezi VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sursa I. Bunilă
Sursa I. Bunilă

O nouă formă de turism se conturează în zona Buzăului: în căutarea mâncărurilor tradiţionale, sănătoase, cu ingrediente din ograda gazdei.  Mulţi dintre turiştii care aleg sejururi lângă oraşul Buzău, zonă legumicolă renumită, au pretenţia să mănânce sănătos acolo unde se cazează, din ce le oferă ograda.

Proprietarii de pensiuni s-au conformat şi au creat locuri de cazare în mijlocul livezilor şi al grădinilor de zarzavat.

O astfel de pensiune se află pe un mic deal din Potoceni, comuna Mărăcineni, într-un moment în care gospodarii munceau intens să prepare conservele pentru sezonul rece.

Zacusca preparată de doamna Dumitra şi ginerele ei, Valerică Petrache, va ajunge în farfuriile turiştilor care vor trece pragul pensiunii Privighetoarea, aflată în satul Potoceni, la mai puţin de zece kilometri din oraşul Buzău.

La Mărăcineni se obţine cea mai bună zacuscă, se mândresc localnicii, pentru că se prepară din legume  gustoase şi aromate. Ingredientele sunt proaspete, abia culese din grădina complexului turistic. 

”Avem ardei capia, roşii, ardei nemţesc, exact ce folosim noi pentru bucătăria locaţiei noastre. Ardeii sunt dulci şi merg foarte bine la zacuscă. Vinetele, dacă nu le-am stropit, sunt mai micuţe, nu sunt dezvoltate ca cele de pe piaţă, însă au un gust deosebit”, spune Valerică Petrache, proprietar pensiune.

Complexul turistic are 40 de locuri de cazare în căsuţe cu etaj, construite în mijlocul unei livezi de pruni şi meri. A fost gândită ca un loc de refugiu în mijlocul naturii pentru orăşenii sătui de asfalt şi zgomot.  

”La două căsuţe avem grătare, am calculat ca să aibă acces toată lumea. În spate sunt livezi iar în faţa caselor avem şi struguri. Avem şi livada de meri aproape, mai sus avem pruni, nuci, peri, din toate categoriile. Vin familiile, intră cu copiii prin livadă, le arată cum sunt merele, mănâncă din ele, iar la plecare pot aduna din pomi”, declară proprietarul pensiunii din Potoceni.

Zece căsuţe se află în complexul turistic Privighetoarea. Camerele au câte două paturi şi se pot închiria cu 120 de lei pe cameră, în weekend, iar în cursul săptămânii, cu 100 de lei.

Pensiunea familiei Petrache se află în Potoceni, la mai puţin de zece kilometri distanţă de municipiul Buzău, pe Valea Slănicului. De aici, turiştii pot pleca în excursii spre Vulcanii Noroioşi, Muntele de Sare de la Mânzăleşti şi Focul Viu. 

Vă mai recomandăm şi:

 

VIDEO Turiştii români redescoperă Vulcanii Noroioşi după lunga perioadă de restricţii impuse de pandemie

 

FOTO Start în modernizarea unui drum turistic din judeţul Buzău, neasfaltat de peste patru decenii

Buzău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite