Trei decese la Buzău, în ultimele 24 de ore, în rândul pacienţilor cu COVID-19

Trei decese la Buzău, în ultimele 24 de ore, în rândul pacienţilor cu COVID-19

Arhivă

DSP Buzău raportează miercuri 19 cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Pacienţii nou confirmaţi au vârste cuprinse între 26 şi 76 de ani. Numărul deceselor din rândul pacienţilor diagnosticaţi cu COVID-19 de la începutul pandemiei a ajuns la 46, cu trei mai mult decât la raportarea de marţi.

Ştiri pe aceeaşi temă


Unul dintre decedaţi este un bărbat în vârstă de 69 de ani, internat după confirmarea cu SARS-CoV-2 la Spitalul Municipal din Râmnicu Sărat, cu simptomatologie medie-severă. 

Evoluţia a fost nefavorabilă şi a fost transferat pe Secţia ATI, unde a decedat. Suferea de sindrom depresiv, adenom de prostată, obezitate şi hiptertensiune arterială.

A mai fost raportat decesul unei femei în vârstă de 79 de ani care s-a prezentat la UPU a Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău cu simptomatologie respiratorie. Fusese confirmată pozitiv cu SARS-CoV-2 şi internată în Secţia Pneumoftiziologie. 

Evoluţia a fost nefavorabilă şi a survenit decesul. La comorbidităţi figurează cu hipertensiune arterială, diabet zaharat tip II, boala Parkinson, fibrilaţie arterială şi boala coronariană ischemică.

Cel de-al 46-lea decedat este o femeie în vârstă de 57 de ani cu antecedente de boală pulmonară obstructivă cronică. S-a internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău cu simptomatologie respiratorie specifică infecţiei cu SARS-CoV-2. 

I s-a recoltat probă, iar rezultatul a ieşit negativ. Starea de sănătate s-a agravat, pacienta a fost ulterior transferată pe secţia ATI, unde a survenit decesul. Post-mortem, i s-a efectuat o puncţie pentru biopsie pulmonară, proba fiind trimisă la INCDMM Cantacuzino şi confirmată ulterior cu COVID-19. Femeia suferea de boală pulmonară obstructivă cronică decompensat şi sindrom subocluziv.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: