UPDATE Furtună în judeţul Buzău: copaci rupţi, străzi şi curţi inundate, gospodării fără curent electric

UPDATE Furtună în judeţul Buzău: copaci rupţi, străzi şi curţi inundate, gospodării fără curent electric

Ploile din această după-amiază au produs pagube însemnate în municipiul şi judeţul Buzău. Autorităţile continuă inventarierea daunelor şi rămân în dispozitiv, gata să intervină dacă situaţia o va impune.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Până la ora 20.00 au fost semnalate următoarele situaţii de urgenţă;
 
- 11 copaci doborâţi de vânt;
- 1 bucata din acoperiş în mun. Bz;
- 4 conductori electrici căzuti;
- 7 curţi inundate în mun. Buzău;
- 4 subsoluri (2 blocuri, 2 institituţii).
 
UPDATE, ora 19.30: se circulă cu dificultate pe DN 2 E 85, la ieşirea din Rm. Sărat spre Focşani din cauza apei venite de pe câmp pe carosabil; la faţă locului sunt poliţişti rutieri care dirijează traficul şi echipe ale SDN Buzău cu utilaje.
 
Pompierii de la Detaşamentul Rm. Sărat intervin cu motopompe pentru scoaterea apei din câteva curţi din oraş şi dintr-o casă din Râmnicelu. Tot la Rm. Sărat, fost chemată la unitate şi tura aflată în serviciul de permanenţă, ca urmare a creşterii capacităţii operaţionale la nivelul portocaliu.
 
 
UPDATE, ora 19.15: până la ora 19.00, s-au semnalat următoarele probleme cauzate de furtună: 9 copaci şi 1 bucată din acoperişul unui bloc din cart. Dorobanţi luate de vânt, 7 curţi inundate şi 1 conductor căzut în mun. Buzău; subsolul unei grădiniţe şi al unei clinici medicale inundate.
 
 
UPDATE, ora 19.00: aproximativ 9400 de abonaţi din 12 localităţi buzoiene sunt nealimentaţi cu energie electrică. Echipele Electrica sunt în teren pentru remedierea avariilor.
 
UPDATE, ora 18.20: trafic reluat pe Şoseaua de centură a mun. Buzău.
 
UPDATE, ORA 18.00: ŞOSEAUA DE CENTURĂ A MUNICIPIULUI BUZĂU ESTE BLOCATĂ ÎNTRE FABRICA DE BERE ŞI POD MĂRĂCINENI DIN CAUZA UNUI COPAC CĂZUT PE CAROSABIL; DE ASEMENEA, DJ 203D ÎNTRE SMEENI ŞI BRĂDEANU ESTE BLOCAT DIN CAUZA UNUI ARBORE RUPT DE FURTUNĂ. INTERVIN POMPIERII ŞI S.V.S.U. CU DRUJBE PENTRU ÎNDEPĂRTAREA ACESTORA.
 
 
 
UPDATE, ORA 17.50: furtunile, aversele torenţiale şi descărcările electrice sporesc în intensitate în majoritatea zonelor judeţului. CETĂŢENII TREBUIE SĂ EVITE PE CÂT POSIBIL DEPLASAREA SAU STAŢIONAREA ÎN SPAŢII DESCHISE, EXPUSE FENOMENELOR METEO ŞI HIDRO SEVERE! 
 
UPDATE, ora 17.15: 4000 de abonaţi din Grebănu, Topliceni, Boldu şi Vâlcelele sunt în acest moment nealimentaţi cu energie din cauza unor avarii produse la reţeaua electrică în urma furtunii. Echipele Electrica acţionează în toate zonele afectate.
 
UPDATE, ora 17.00: se circulă cu dificultate pe DN 2C la intrarea în Padina şi pe DJ 203 I între Cotorca (Gl. Siliştea) şi Lipănescu (Scutelnici) din cauza unor copaci doborâţi de furtună pe carosabil. Poliţiştii buzoieni dirijează traficul în cele 2 puncte până când echipele SDN Buzău, pompierii şi Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă vor îndepărta arborii căzuţi.Poliţiştii buzoieni dirijează traficul în cele 2 puncte până când pompierii şi echipele trimise de Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă vor îndepărta arborii căzuţi.
 
La Padina, pe DN 2C, intervin muncitorii de la Drumuri Naţionale. 
 
Peste 4.000 de abonaţi din Grebănu, Topliceni, Boldu şi Vâlcelele sunt în acest moment nealimentaţi cu energie din cauza unor avarii produse la reţeaua electrică în urma furtunii. 
 
Echipele Electrica acţionează în toate zonele afectate.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: