Tentativă de intimidare a unui jurnalist buzoian care pregăteşte un serial despre averile politicienilor

Tentativă de intimidare a unui jurnalist buzoian care pregăteşte un serial despre averile politicienilor

Cosmin Şontică

Jurnalistul buzoian Cosmin Şontică, administratorul unui site local de ştiri, mărturiseşte că un bărbat şi o femeie au intrat în curtea casei unde locuieşte şi i-au spus mamei sale, singura pe care au găsit-o acasă, să-i transmită fiului să îşi vadă de treabă. Tentativa de intimidare a venit la scurt timp după ce ziaristul a anunţat pe pagina de Facebook că va lansa un serial despre averile politicienilor.


Pe post de sperietori au fost două persoane, o matahală şi o femeie, care aveau gluga trasă pe cap şi ochelari de soare. 

Ei ar fi ameninţat-o pe femeie şi i-au spus să-l convingă pe fiul ei să renunţe la seria de articole defăimătoare. Mama jurnalistul Cosmin Şontică a făcut plângere la poliţie pentru ameninţare iar oamenii legii îi caută pe autori.

Ziaristul a anunţat pe pagina de Facebook a site-ului său că nu va renunţa la investigaţia jurnalistică: ”Ameninţările primite de familia jurnalistului Cosmin Şontică, în urma lansării rubricii  Averi de politician , vor face subiectul unei anchete a Poliţiei, care a luat act de plângerea depusă aseară. Ziarul nostru nu va reacţiona la intimidările unor oameni direct vizaţi de ancheta jurnalistică şi va publica mâine primul articol din seria averilor politicienilor buzoieni”.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: