Taxă pe paragină, pregătită pentru cetăţenii care deţin locuinţe neîngrijite

Taxă pe paragină, pregătită pentru cetăţenii care deţin locuinţe neîngrijite

Proprietarii de clădiri degradate vor plăti un impozit majorat cu 500%, prin aplicarea unei „taxe pe paragină”. Impozitul va fi aplicat însă doar dacă proprietarii nu vor trecere la reabilitarea sau, după caz, curăţarea imobilului pe care îl deţin.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Clădirile în paragină aflate în proprietatea Primăriei Buzău, deloc puţine, nu vor fi insa supra-impozitate. 
 
Mii de buzoieni vor fi nevoiţi să scoată bani pentru o nouă taxă. Este vorba despre taxa pe paragină, ce va fi introdusă în muncipiul Buzău de la 1 februarie 2019. 
 
Practic, este vorba despre majorarea impozitului pe terenuri şi clădiri lăsate în paragină cu 500%. 
 
Reprezentanţii Primăriei Buzău susţin că prin reabilitarea clădirilor se doreşte „schimbarea la faţă” a oraşului. Nu toţi consilierii locali sunt însă de acord cu suprataxarea propusă de municipalitate.
 
Conform proiectului de hotărâre aprobat în şedinţa Consiliului Municipal Buzău de joi, după identificarea şi evaluarea clădirii sau terenului neîngrijit, proprietarul va primi o somaţie. 
 
El va avea la dispoziţie un an pentru a începe consolidarea clădirii sau curăţarea terenului aflat în proprietate.
 
Clădirile în paragină aflate în proprietatea Primăriei, cum sunt cele din centrul oraşului, de pe strada Cuza Vodă, dar şi în alte zone ale oraşului, nu vor fi insa supra-impozitate.  
    

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: