Tătal care şi-a schingiuit copilul în pădure a filmat totul şi i-a trimis imagini soţiei plecate „pe furiş“ în Spania. Cazul care a îngrozit Buzăul

Tătal care şi-a schingiuit copilul în pădure a filmat totul şi i-a trimis imagini soţiei plecate „pe furiş“ în Spania. Cazul care a îngrozit Buzăul

Gheorghiţă-Mihai Ilie, bărbatul care şi-a tăiat copilul cu cuţitul FOTO Adevărul

Un caz similar celui din Galaţi, în care un tată s-a filmat în timp ce îşi maltrata copiii, a avut loc în urmă cu aproape doi ani în Buzău. Un bărbat şi-a schingiuit copilul într-o pădure de la marginea localităţii Bozioru, a filmat totul şi i-a trimis imaginile soţiei plecată ”pe furiş” în Spania. Agresorul a fost condamnat definitiv la 6 ani, 9 luni şi 20 de zile de închisoare cu executare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cazul copilului de 12 ani chinuit de tatăl său drept răzbunare pe soţia sa care ar fi plecat în Spania fără să îi ceară acordul a îngrozit Buzăul, în octombrie 2017.

Povestea terifiantă a ajuns în atenţia opiniei publice după ce victima agresiunii a ajuns la Spitalul Judeţean Buzău. Băiatul fusese tăiat de tatăl sau cu un cuţit pe mâini, pe picioare şi pe burtă, într-o pădure unde copilul ar fi fost legat de un copac. 

Supărat că fusese părăsit, Gheorghiţă-Mihai Ilie, de 39 de ani, şi-a dus copilul într-o pădure de la marginea localităţii Bozioru, l-a legat de un copac cu chingi şi l-a tăiat pe mâini şi pe picioare cu un cuţit, apoi i-a trimis imaginile soţiei plecată la muncă în străinătate. 

Îngrozită de fapta bărbatului, femeia a luat imediat legătura cu Consulatul României din Spania, cerând ajutor, iar oficialii au alertat autorităţile din România. 

La scurt timp, poliţiştii din localitatea Pârscov l-au reţinut pe agresor, care a încercat să se ascundă de oamenii legii, iar copilul aflat în stare de şoc şi plin de răni a fost dus la Spitalul Judeţean Buzău pentru investigaţii.

Dacă iniţial s-a crezut că bărbatul nu era în toate minţile, medicii psihiatri au infirmat această bănuială, iar individual a fost arestat preventiv, fiind ţinut în detenţie pe toată durata procesului. 

Bărbatul nu se afla la prima abatere de la lege. El mai făcuse puşcărie de două ori, prima dată pentru o tâlhărie, pentru care a primit o condamnare de cinci ani, şi a doua oară - opt luni, pentru conducere fără permis. Fusese eliberat cu aproximativ doi ani înainte să încalce din nou legea. La Bozioru locuia la mama lui.

După ieşirea din spital, copilul agresat şi mama sa au fost internaţi într-o unitate rezidenţială a DGASPC, la solicitarea femeii. Aici, băiatul a primit consiliere din partea psihologilor, iar mama, consiliere juridică. 

După mai puţin de un an de proces, Gheorghiţă-Mihai Ilie a fost condamnat definitiv la 6 ani, 9 luni şi 20 de zile de închisoare cu executare şi înterzicerea drepturilor părinteşti şi a dreptului de a fi tutore sau curator pe o perioadă de 3 ani. 

În plus, instanţa a dispus confiscarea telefonului mobil de pe care a trimis soţiei înregistrarea video făcută în timp ce-şi maltrata fiul, un rucsac de culoare roşie, un maiou e culoare albă, un tricou de culoare albă, două chingi din material textil, o rolă adezivă de culoare gri şi un cuţit cu mâner negru, folosite la comiterea infracţiunilor. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: