Tăierea copacilor din centrul Buzăului, intens comentată pe internet

Tăierea copacilor din centrul Buzăului, intens comentată pe internet

Val de revoltă exprimată pe reţelele de socializare de numeroşi buzoieni după ce aproape o sută de arbori din municipiu au fost tăiaţi pentru a fi înlocuiţi cu alţii noi, aduşi din Italia. Indignaţi de măsura luată de autorităţi, oamenii au lansat sute de comentarii şi întrebări în mediul online, unele chiar pe pagina oficială a primarului.


Edilul Buzaului a recunoscut, joi, că niciodată nu a primit atât de multe critici pentru o măsură luată în mandatul său. Constantin Toma face însă apel la răbdare şi încredere în specialiştii Urbis Serv. 
Edilul şef spune că în locul copacilor tăiaţi vor fi plantaţi arbori sănătoşi, care vor îmbunătăţi aspectul oraşului. Pomii care vor lua locul arborilor tăiaţi au fost aduşi din Italia. 

”În strategia noastră de schimbare peisagistică a Buzăului, din cauza faptului că marea majoritate a arborilor din centru sunt fie bătrâni deperisaţi, cu putregai la baza trunchiului şi uscaţi, cu stadiul de dezvoltare lânced, cu trunchi înclinat etc. am luat decizia să-i înlocuim cu arbori ornamentali deosebiţi, care vor da o imagine mult mai frumoasă Buzăului. Astfel, până la sfârşitul săptămânii vor fi plantaţi deja 95 de arbori, respectiv platani globulari, cireşi sferici, arţari sferici şi salcâmi globulari pe străzile Aleea Tribunal, Aleea Trandafirilor, strada Independenţei (între Ostrovului şi Tudor Vladimirescu) şi Tudor Vladimirescu (între Independenţei şi Aleea Tribunal)”, a scris Toma pe Facebook, ca reacţie la valul de comentarii din spaţiul virtual pe tema tăierii copacilor din centrul municipiului.

Misiunea de îmbunătăţire peisagistică a centrului Buzăului i-a fost încredinţată unui specialist despre care primarul Constantin Toma spune că lucrat 11 ani în Anglia şi că este un profesionist, cu mai multe certificate în acest sens. 

citeste totul despre: