Sute de tineri se expun bolilor grave de dragul tatuajelor/ Vezi ce afecţiuni poţi contacta în saloanele neautorizate

Sute de tineri se expun bolilor grave de dragul tatuajelor/ Vezi ce afecţiuni poţi contacta în saloanele neautorizate

Buzoienii sunt amatori de tatuaje

În Buzău există un singur cabinet autorizat unde se pot face tatuaje, dar nu puţini sunt cei care acceptă să şi le facă acasă. De la ancora sau sirena albastră, făcute din tăciune cu ace de cusut, atât de populare la români, tatuajele au evoluat destul de mult în ultimii ani în rândul buzoienilor.

Dacă unii dintre buzoieni intră în cure de slăbire sau se apucă de fitness, alţii se duc la solar, iar cei mai nonconformişti se tatuează.

La singurul cabinet autorizat din Buzău cererile au început să curgă iar programările se fac cu câteva zile în avans.

Tatuaje de vară

"În general oamenii vin să îşi facă tatuaje când se apropie vara, când este frumos afară. Eu pot să spun că folosesc tehnologie de ultimă generaţie, execut orice model iar mediul în care lucrez este steril şi controlat, iar clienţii nu au nici cea mai mică reţinere", ne-a declarat Costin Ştefan, administratorul cabinetului de tatuaje.

Costin Ştefan, absolvent al Liceului de Artă "Margareta Sterian" din Buzău, a început să facă tatuaje de aproape nouă ani. Despre evoluţia artei tatuajului spune că buzoienii îşi aleg modelele inspiraţi de vedete, de starea de spirit dar şi de ce au văzut că se poartă în străinătate.

"În ultima vreme am observant că femeile preferă din ce în ce mai multe tatuaje. Acestea nu trebuie să fie foarte mari şi în general sunt floricele, iniţiale, iar mai nou se poartă fundele şi pisicile stilizate. Bărbaţii preferă eternele "tribal"- care nu mai sunt la modă, modelele religioase, pantere sau tatuaje care imită rupturi de piele", ne-a mai declarat Costin Ştefan.

Costuri după buget

Costurile pentru tatuaje nu sunt foarte ridicate. Pentru un tatuaj alb-negru mai mic de 10 centimetri pătraţi clientul trebuie să plătească 60 de lei, în timp ce pentru unul color de aceeaşi dimensiune trebuie să scoată din buzunar 90 de lei. În funcţie de mărimea desenului, tarifele cresc cu până la 4 lei pentru un centimetru.

Ultima modă în materie o reprezintă acum tatuajul sprâncenelor la care apelează mai ales femeile.
Mulţi buzoieni apelează la prieteni să le realizeze tatuajele. Pe lângă faptul că riscă să se aleagă cu o lucrare care la final nu le va plăcea, există riscul să se aleagă cu boli grave din cauza acelor nesterilizate.

"În funcţie de suprafeţele cu care intră în contact acele şi cu persoanele pe care sunt folosite, tatuajele realizate în locaţii necorespunzătoare, pot duce de la iritaţii locale ale pielii, septicemia şi chiar infestare cu virus hepatic şi chiar HIV", ne-a declarat medicul Elena Damian.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: