Sute de amenzi acordate şi permise suspendate pe bandă rulantă, în numai câteva ore

Sute de amenzi acordate şi permise suspendate pe bandă rulantă, în numai câteva ore

Poliţiştii au întocmit cinci dosare penale unor şoferi care au încălcat flagrant legea

Nu mai puţin de nouă şoferi au rămas vineri fără permisul de conducere, după ce au  fost prinşi de poliţiştii de la Rutieră încălcând legea. Tot vineri, poliţiştii buzoieni au depistat în trafic un individ băut, care conducea o motocicletă furată şi nici măcăr nu deţinea permis de conducere. În cadrul controlului efectuat de poliţiştii buzoieni, au fost constatate 269 de abateri de la regulile de circulaţie.

Ştiri pe aceeaşi temă


Patru dintre şoferii care au rămas vineri „pietoni” au depăşit cu mai mult de 50 km/h vitezele maxime admise atât în localităţi, cât şi în afara localităţilor, trei nu au respectat regulile privind prioritatea iar un tânăr de 21 de ani, din comuna Ţinteşti, a fost depistat în timp ce conducea un autoturism ce prezenta defecţiuni grave la sistemul de frânare. Într-un alt caz, un buzoian de 64 de ani a fost nevoit să predea permisul după ce a trecut pe roşu într-o intersecţie semaforizată din municipiul Buzău.

Tot vineri, poliţiştii au întocmit cinci dosare penale. Unul dintre dosare a fost întocmit pe numele unui bărbat de 30 de ani, din municipiul Buzău, depistat la volanul unui autoturism pe raza localităţii de domiciliu, deşi avea suspendată exercitarea dreptului de a conduce.

În alt dosar este cercetat un prahovean de 21 de ani, depistat băut la volan. Pentru că etilotestul a indicat în cazul său valoarea de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat, tânărului i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Alte două dosare au fost întocmite de poliţişti pentru conducerea de autoturisme fără drept de circulaţie în România, iar în cel de-al cincilea dosar este cercetat un bărbat de 31 de ani din judeţul Ialomiţa, care conducea o motocicletă neînmatriculată căreia îi fusese aplicată o plăcuţă cu număr fals de înmatriculare, pe DN2 E85, în localitatea Limpeziş. În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit şi că bărbatul nu posedă permis de conducere şi că motocicleta figurează în bazele de date ca fiind furată.

De asemenea, motociclistul prezenta halenă alcoolică, în urma testării cu aparatul Drager stabilindu-se că avea o concentraţie alcoolică de 0,76 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: