Suspiciune de pestă procină africană, la Beceni

Suspiciune de pestă procină africană, la Beceni

O nouă alertă privind posibila apariţie a unui focar de pestă porcină africană în judeţul Buzău. Reprezentanţii Direcţiei Sanitar Veterinare au fost sesizaţi cu privire la un posibil caz într-o gospodărie din Beceni. Aici, într-o jumătate de zi, au murit doi porci adulţi şi trei pui, alţi doi fiind găsiţi în agonie de către medicii veterinari.

Ştiri pe aceeaşi temă


„Un localnic din Cărpiniştea, sat aparţinând comunei Beceni, a anunţat medicul veterinar că a găsit în gospodărie cinci porci morţi, doi adulţi şi trei sugari. A fost anunţată DSVSA Buzău, care a deplasat în zonă o echipă pentru a preleva probe de la animalele moarte. Alţi doi purcei de lapte aflaţi în stare de agonie au fost eutanasiaţi”, a declarat purtătorul de cuvânt al Prefecturii Buzău, Gabi Cozma.

Potrivit sursei citate, probele au fost trimise Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală Bucureşti, iar autorităţile sanitar-veterinare aşteaptă acum rezultatele.

În judeţul Buzău au fost depistate în ultimele două luni cinci focare de pestă porcină africană la Pănătău, Lunca-Pătârlagele, Puieşti şi două în satul Amara.
citeste totul despre: