Suspiciune de gripă la cel mai important colegiu din Buzău

Suspiciune de gripă la cel mai important colegiu din Buzău

Mai bine de jumătate dintre elevii unei clase de la Colegiul Naţional „B.P. Hasdeu” lipsesc de la cursuri, după ce au prezentat simptome specifice gripei. În urma testului rapid, doar în cazul unui elev s-a confirmat diagnosticul de gripă. Direcţia de Sănătate Publică a declarat focar de viroză respiratorie la unitatea şcolară.

Ştiri pe aceeaşi temă


Elevii uneia dintre clasele a 11-a de la Colegiul Naţional „Bogdan Petriceicu Hasdeu” din Buzău au început să se simtă rău la începutul săptămânii. 

Rând pe rând, ei au rămas acasă, iar numărul celor care absentează din cauza stării precare de sănătate ajungând a ajuns la 18, dintr-un total de 30 de elevi.

Potrivit legii, focarul de gripă este declarat în colectivităţile în care cel puţin trei membri contractează virusul gripal, ceea ce încă nu este cazul la Colegiul „Hasdeu”.

Rezultatelor probelor luate celor 18 elevi se vor cunoaşte cu exactitate, luni, în urma testelor efectuate de Institutul Cantacuzino din Capitală. Atunci se va şti cu siguranţă şi dacă este vorba despre un focar de gripă sau doar despre viroze respiratorii.

Un alt focar de gripă a fost semnalat săptămâna trecută la Grădiniţa cu Program Prelungit Nr. 8 din Buzău, acolo unde cinci copii au prezentat simptome specifice gripei şi au rămas acasă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: