Surpriză pentru buzoieni: ghirlandele din oraş au fost aprinse mai devreme VIDEO

Surpriză pentru buzoieni: ghirlandele din oraş au fost aprinse mai devreme VIDEO

Foto I. Bunilă

A fost aprins iluminatul festiv pe Bulevardul Unirii, din Buzău, mai devreme decât era programat. Autorităţile locale vor porni întreaga instalaţie de ghirlande din oraş, în cursul serii de 1 decembrie.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
De câteva zile, muncitorii pregătesc oraşul pentru sărbatorile de iarnă şi au montat peste 2.000 de elemente luminoase, de la şiruri, ţurţuri, perdele, figurine bidimensională şi tridimensionale, până la figurine de dimensiuni mari. 
  
În faţa Consiliului Judeţean şi la Muzeul Judeţean vor străluci sute de beculeţe colorate.  
 
Tunelul de luminiţe din faţa Consiliului Judeţean va avea 62 de metri de plasă, iar cel din faţa Muzeului Judeţean, o lungime de 45 de metri de plasă. 
   
În Piaţa Dacia, au fost amplasate o cupolă de lumini şi sferă cu pasaj de trecere, dar şi un Moş Craciun cu înălţime de cinci metri.
 
 
La fel ca în 2020, Orăşelul Copiilor nu va mai fi amenajat în Crâng, însă aleea principală a parcului a fost frumos împodobită iar din difuzoare vor răsuna cântece de iarnă, spre bucuria celor care vor intra în parc, dar mai ales spre încântarea copiilor.
   
Consiliul Judeţean Buzău a alocat pentru Ziua Naţională şi sărbătorile de iarnă 220.000 de lei, cu 70.000 de lei mai mult decât anul trecut.
    
Din banii alocaţi, Consiliul Judeţean va oferi cadouri tradiţionale copiilor şi adulţilor din centrele rezidenţiale şi aflaţi la asistenţii maternali, din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Buzău precum şi colindătorilor care vor vizita instituţia.
   
De asemenea, reprezentanţii Consiliului Judeţean Buzău vor oferi cadouri şi copiilor din familii sărmane din alte localităţi ale judeţului.
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările