Surparea unui drum judeţean ameninţă să izoleze peste 4.000 de oameni din zona de munte a Buzăului FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Drumul poate fi străbătut doar pe o bandă  SURSA FOTO Ionuţ/ Gura Teghii
Drumul poate fi străbătut doar pe o bandă  SURSA FOTO Ionuţ/ Gura Teghii

O alunecare de teren care afectează deja o porţiune de 30 de metri din drumul judeţean 203K, pe raza satului Bâsca Rozilei, ar putea izola peste 4.000 de locuitori din satele comunei Gura Teghii. Surparea avansează într-un ritm îngrijorător.

Chiar dacă alunecările au fost semnalate la începutul lunii ianuarie 2021, pare că autorităţile Buzăului intervin mai lent decât avansează surparea carosabilului, din cauza căreia traficul a fost restrâns deja la o singură bandă de mers. 

”Alunecările de teren au fost observate la începutul anului 2021, în ianuarie, pe drumul judeţean care trece prin Bâsca Rozilei (203K) spre Gura Teghii. Aceste probleme au fost semnalate către autorităţile locale, dar s-au mulţumit să pună parapeţi pentru îngustarea drumului şi nu se ştie dacă şi când vor începe lucrările de consolidare, dar alunecarile au avansat”, susţine Ionuţ, un localnic din Gura Teghii.

Surparea care avansează rapid după fiecare ploaie mai consistentă a afectat deja aproximativ 30 de metri din drumul judeţean 203K, pe raza satului Bâsca Rozilei, din Nehoiu. Primarul de aici spune că nu a putut face altceva decât să notifice administratorul drumului despre problema creată la Bâsca Rozilei.

”Este în administrarea Consiliului Judeţean Buzău. Am făcut adresă, este în atenţia dumnealor, însă nu mai ştiu care sunt paşii următori. Este un trafic destul de intens. Dacă, Doamne fereşte, drumul acesta va dispărea, rămân izolaţi aproximativ 4.000 de locuitori. Nu este un pericol real la momentul de faţă, dar, dacă nu se iau măsuri cât mai repede, va deveni un pericol mare”, declară Ionuţ Milea, primarul din Nehoiu.

buzau

Consiliul Judeţean Buzău anunţă că aşteaptă fonduri de la Guvern pentru intervenţia care presupune o consolidare complexă şi costisitoare a malului. ”Suntem în procedură de evaluare a obiectivului”, spun reprezentanţii Consiliului Judeţean Buzău. 

În maximum o săptămână, promit aceştia, urmează să depună dosarul la Guvern astfel încât să obţină cât mai urgent finanţare din Fondul de Intervenţie la dispoziţia Guvernului pentru efectuarea unor lucrări de refacere a infrastructurii locale afectate ca urmare a calamităţilor naturale produse în anul 2021.

Vă mai recomandăm să citiţi:

Cercetătorii buzoieni au creat usturoiul Benone, cu gust dulce, acrişor şi iute

Afacerea bio a unei americance din Munţii Buzăului, care asigură finanţarea unui cămin de copii

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite