Sumă uriaşă de bani, strânsă de un buzoian în timp ce se afla la închisoare

Sumă uriaşă de bani, strânsă de un buzoian în timp ce se afla la închisoare

În timp ce se afla în spatele gratiilor, un buzoian şi-a clădit o adevărată afacere din specularea naivităţii oamenilor. Prin metoda ”accidentul”, a păcălit cinci persoane pe care le-a determinat să plătească sume foarte mari. Şarlatanul are 31 de ani, se numeşte George Iulian Dragu şi este din Pogoanele. Procurorii brăileni au dispus acum trimiterea în judecată a acestuia.


În timp ce se afla în penitenciarul Slobozia, buzoianul îşi suna victimele de pe diverse telefoane mobile pretinzând a fi fiu, ginere sau nepot al acestora, că a fost implicat într-un accident şi că are nevoie de bani. Îşi schimba apoi vocea şi se dădea drept avocat, solicitându-le victimelor bani pentru a le scăpa ruda de răspunderea penală.

George Iulian Dragu a reuşit să păcălească cinci brăileni care i-au trimis sume între 4.500 şi 11.000 de lei prin Western Union sume care au fost ridicate de cunoscuţi de ai săi şi cheltuite pentru alimente şi ţigări pentru cel aflat în penitenciar. Când poliţiştii au intrat pe fir şi au chemat la audieri rudele bărbatului acesta s-a autodenunţat şi a povestit anchetatorilor cu lux de amănunte cum decurgea toată treaba.

“Am sunat întâmplător pe mai multe telefoane fixe din reţeaua Romtelecom, folosind prefix de Brăila şi am încercat să înşel persoanele apelate. Când eu comiteam astfel de fapte, mă închideam singur în grupul sanitar pentru a nu fi auzit de către ceilalţi deţinuţi, fiind pregătit din timp cu cele necesare săvârşirii faptelor. În final, sumele de bani erau cheltuite de diferite persoane necunoscute de mine şi de soţia mea, în folosul meu, pe pachete cu alimente, ţigări, etc. “, a declarat inculpatul citat de Obiectiv Vocea Brăilei.

Fostul deţinut a decis să se autodenunţe la Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila, după ce a aflat că rudele sale sunt audiate de poliţişti. Procurorii brăileni au finalizat cercetările în acest caz şi au dispus acum trimiterea în judecată a acestuia. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările