Suflu nou în structurile MAI din judeţul Buzău. Subofiţerii încadraţi la ISU se vor pregăti să devină scafandri

Suflu nou în structurile MAI din judeţul Buzău. Subofiţerii încadraţi la ISU se vor pregăti să devină scafandri

Primii scafandri buzoieni se formează din noul contingent

Zece tineri, absolvenţi ai Şcolii de Pompieri si Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu” din Boldeşti, au intrat în activitate la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Buzău. O parte dintre ei vor deveni scafandri. Şi la Jandarmeria din Buzău au venit forţe noi.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Cei zece tineri vor avea program de opt ore, urmând ca o perioadă de câteva luni să treacă printr-o pregătire la locul de muncă. 
 
O parte dintre ei se vor pregăti să devină primii scafandri şcoliţi la Inspectoratul Pentru Situaţii de Urgenţă Buzău. 
 
Vestea reprezintă o premieră pentru Buzău care până acum, când erau situaţii de urgenţă care impuneau implicarea scafandrilor, erau chemaţi în ajutor forţe de la inspactoratele din Brăila, Vrancea sau Bucureşti.
 
Şi la Jandarmeria din Buzău au venit forţe noi, aici fiind repartizaţi 16 absolvenţi ai Şcolilor Militare de Subofiţeri Jandarmi. Acestora le-a fost predată ştafeta de către doi ofiţeri şi 11 subofiţeri, care, după o carieră ce a durat, în medie, 30 de ani, au trecut în rezervă cu drept de pensie. 
 
 
În cadrul aceleiaşi festivităţi, cu ocazia Zilei Naţionale a României, cinci jandarmi buzoieni au fost înaintaţi în gradul militar următor, înaintea expirării stagiului minim, drept recompensă pentru rezultatele foarte bune obţinute în activităţile profesionale.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: