Spitalul din Râmnicu Sărat pierde un infecţionist în plină pandemie. Lipseşte de o săptămână de la serviciu

Spitalul din Râmnicu Sărat pierde un infecţionist în plină pandemie. Lipseşte de o săptămână de la serviciu

Arhivă

În plină pandemie de coronavirus, secţia de boli infecţioase a spitalului municipal Râmnicu Sărat a rămas cu un singur medic, pensionar. După ce unitatea medicală a fost nominalizată ca spital tampon pentru pacienţii cu Covid-19, unul dintre cei doi medici specialişti ai secţiei a demisionat, fără să îşi justifice decizia.

Ştiri pe aceeaşi temă


O tânără doctoriţă din Râmnicu Sărat nu a mai apărut la muncă de peste o săptămână, chiar din data la care conducerea spitalului a fost informată că unitatea medicală va deveni spital tampon pentru bolnavii de coronavirus. 

Dr. Mariana Ş., medic specialist de la secţia Boli Infecţioase, a sistat orice cale de comunicare cu unitatea medicală care a rămas descoperită la secţia de  boli infecţioase, unde lucrau doar doi medici, dintre care unul pensionar.

”După această demisie am rămas la cele 40 de paturi din această secţie cu doamna doctor Georgeta Negoiaş, care este medic pensionar în prelungire”, a declarat dr. Felicia Vasile, directorul medical al Spitalului din Râmnicu Sărat.

Conducerea  spitalului din Râmnicu Sărat spune că nu cunoaşte motivele pentru care medicul infecţionist nu s-a mai prezentat la serviciu. „Nu există o hârtie oficială prin care îşi depune demisia. Nu ştim de ce dumneaei s-a hotărât. Este o decizie personală şi nu a mai sunat nimeni să întrebe de ce”, a declarat  directorul Spitalului Râmnicu Sărat, Adrian Danielescu.

Niciun pacient cu coronavirus nu a ajuns până acum în unitatea medicală din Râmnicu Sărat, spitalul fiind în curs de reorganizare. Aici domneşte incertitudinea, întrucât conducerea nu a primit nicio informaţie despre noul rol al unităţii medicale.

”Nu a venit nimeni să ne organizeze circuitele, nu am avut nici asistenţă din partea DSP, nici resursă umană, nici echipamente medicale, nici echipamente. Doar un ordin de numire”, spune directorul medical al Spitalului Municipal Râmnicu Sărat. 

Prin Ordinul de ministru privind Planul de măsuri pentru pregătirea spitalelor în contextul epidemiei Coronavirus Covid-19, apărut în Monitorul Oficial 263/2020, Spitalul Municipal Râmnicu Sărat este trecut în categoria unităţilor medicale suport pentru Covid-19. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: