Spitalul Judeţean de Urgenţă este în faliment

Spitalul Judeţean de Urgenţă este în faliment

Bolnavii sunt cei mai afectaţi de datoriile istorice

Criza economică a pus pe butuci Spitalul Judeţean din Buzău din cauza bugetelor  mici repartizate în ultimii doi ani şi a cheltuielilor din ce în ce mai mari.

Ştiri pe aceeaşi temă

Neajunsurile pornesc de la datoriile extrem de mari ale Spitalului Judeţean Buzău care totalizează în prezent suma de 15 milioane de lei. Pacienţii îşi cumpără singuri medicamentele. „Am fata internată de trei zile la spital, pentru că a făcut o criză renală. De la început mi-au zis să cumpăr cateter de la farmacie, pentru că nu au. Am auzit că nici seringi nu au aici şi am cumpărat eu mai multe. Bine că măcar astea nu sunt scumpe”, a spus Anica Preda.

Potrivit managerului, medicul Dorel Nicolescu, bugetul insuficient creează probleme. “Am apelat la mila unor furnizori dar nu ştiu cât o să ne mai descurcăm. Cu un buget atât de mic nu putem să facem faţă tuturor cheltuielilor şi mai ales datoriilor de spital. Sunt unele medicamente pe care nu le mai poţi lua de la firme pentru că nu le mai aduc”, a declarat medicul Dorel Nicolescu.

În viziunea ministerului soluţia salvatoare pentru ieşirea din acest impas ar fi trecerea Spitalului Judeţean de Urgenţă, în custodia Consiliul Judeţean Buzău. “Una din condiţiile pe care le punem este achitarea datoriilor istorice ale acestei unităţi spitaliceşti”, a precizat preşedintele CJ Buzău Victor Mocanu.

 “Mi-au zis să cumpăr cateter, pentru că nu au. Am auzit că nici seringi nu au aici şi am cumpărat”- Anica Preda, APARŢINĂTOR

citeste totul despre: