Spitalul Judeţean Buzău, ignorat de studenţii repartizaţi să ajute pe durata pandemiei

Spitalul Judeţean Buzău, ignorat de studenţii repartizaţi să ajute pe durata pandemiei

Arhivă adevarul.ro

Un singur student dintre cei 13 repartizaţi să sprijine cadrele Spitalul Judeţean Buzău, în perioada pandemiei, a acceptat să lucreze ca voluntar în unitatea medicală.

Ştiri pe aceeaşi temă


Voluntarii, studenţi în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti, au fost repartizaţi la Spitalul Judeţean Buzău, săptămâna trecută, prin dispoziţie a Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

Reprezentanţii Spitalului Judeţean şi autorităţile fac toate demersurile pentru a atrage la Buzău cât mai mulţi voluntari. Autorităţile vor asigura toate condiţiile studenţilor voluntari care ar putea ajunge la Spitalul Judeţean.

Potrivit unui proiect adoptat în şedinţa de astăzi a Consiliului Judeţean Buzău, studenţii care doresc să lucreze în unitatea medicală vor avea asigurate cazarea şi masa. Totodată, ei vor primi şi o indemnizaţie în valoare de 2.500 de lei, dar şi diurnă. 

Criza medicilor este o problemă mai veche la Buzău. Pentru a-i atrage să profeseze aici, Consiliul Judeţean a iniţiat proiectul construirii unui bloc cu cinci etaje care va avea un total de 20 de apartamente. 

Locuinţele vor fi extrem de spaţioase, pe fiecare etaj fiind distribuite patru apartamente, dintre care trei cu două camere a căror suprafaţă utilă va fi de circa 68 sau 70 de metri pătraţi şi un apartament cu o cameră cu o suprafaţă utilă de 48 de metri ptraţi. 

De asemenea, pe fiecare etaj vor fi amenajate o cameră de depozitare şi un uscător.

Accesul locatarilor la blocul de locuinţe se va face dinspre latura estică, pe aleea pietonală din B-dul Gării, separat de cel al angajaţilor din zona de birouri, care vin pe traseu distinct, tot dinspre B-dul Gării.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările