Spitalul Judeţean angajează încă patru medici. Unitatea se confruntă în continuare cu un deficit major de doctori

Spitalul Judeţean angajează încă patru medici. Unitatea se confruntă în continuare cu un deficit major de doctori

Patru medici vor fi angajaţi, din această lună, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău în secţiile afectate de criza de specialişti. Cu toate acestea, cea mai mare unitate spitalicească din judeţ se confruntă în continuare cu un deficit major de doctori. În schimb, posturile de asistenţi medicali şi infirmiere sunt la mare căutare.


De ani buni, Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău funcţionează la cota de avarie în ceea ce priveşte numărul de medici. De-a lungul timpului, conducerea unităţii sanitare a organizat mai multe concursuri pentru ocuparea unor posturi libere, însă de fiecare dată, puţini au fost cei interesaţi. 

De curând, au fost scoase la concurs 19 posturi de medic, în aproape toate secţiile unităţii, însă doar patru candidaţi şi-au depus dosarele până la finalizarea perioadei de înscriere la concurs. Evaluarea medicilor va incepe săptămâna viitoare.
 
În prezent, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău sunt descoperite multe posturi pe secţii, situaţie ce obligă conducerea unitatii să continue politica de atragere a medicilor. În continuare, cele mai mari probleme sunt la Unitatea de Primiri Urgenţe. Pentru a atrage medici la Spitalul Judeţean Buzău, Consiliul Judeţean oferă mai multe facilităţi. 

În prezent, medicii care vin din alte localităţi să profeseze în Spitalul Judeţean beneficiază de decontarea cheltuielilor de chirie şi întreţinere în limita a 1.000 de lei. Totodată, medicii care vor fi încadraţi la Spitalul Judeţean vor primi un bonus financiar de 2.900 de lei, lunar, timp de 6 luni.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: