Spitalele pentru tratarea COVID-19, nevoite să se descurce cu rezidenţi sau prin telemedicină în valul cinci

Spitalele pentru tratarea COVID-19, nevoite să se descurce cu rezidenţi sau prin telemedicină în valul cinci

Sursa I. Bunilă

În cele patru unităţi medicale COVID-19 din judeţul Buzău este o lipsă acută de medici infecţionişti, epidemiologi şi pentru secţiile ATI. Managerii spitalelor au făcut eforturi pentru a încadra medici, însă până acum fără succes.

Ştiri pe aceeaşi temă

Toate spitalele din Buzău care tratează pacienţi COVID-19 spun că şi-au făcut stocurile necesare de echipamente şi medicamente însă ceea ce le dă cea mai mare bătaie de cap este lipsa personalului medical. 
 
La Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău, în luna decembrie au plecat doi medici ATI şi astfel cea mai importantă secţie care a fost mereu plină a rămas descoperită.
 
Alte două spitale transformate în unităţi suport COVID-19 folosesc telemedicina pentru a putea trata bolnavii. 
 
În spitalul din comuna Smeeni nu există medic radiolog, iar interpretările imagistice se fac de la distanţă.
 
”Noi utilizăm telemedicina pentru de câţiva ani buni, suntem foarte mulţumiţi de promptitudinea rezultatelor, nemaifiind nevoie ca un medic specialist radiolog să fie prezent cu normă întreagă la noi, atunci când nu este nevoie”, declară Marilena Dobrescu, manager Spitalul de Boli Cronice Smeeni.
 
Probleme sunt şi la celelalte două spitale, cel din municipiul Râmnicu Sărat şi oraşul Nehoiu, acolo unde nu există medici infecţionişti sau pentru secţiile ATI.
 
Cât priveşte asigurarea funcţionarii centrelor de evaluare, în prezent sunt aşteptate normele de contractare cu casele de asigurări de sănătate.
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările