Slujbă de pomenire a arhiepiscopului Epifanie, la un an de la moartea acestuia

Slujbă de pomenire a arhiepiscopului Epifanie, la un an de la moartea acestuia

IPS Cipran, în soborul care l-a pomenit pe fostul arhiepiscop                  Foto Ziarul Lumina

Înaltpreasfinţitul Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei, a participat în acest week-end la Sfânta Liturghie şi apoi slujba Parastasului, organizate la Catedrala arhiepiscopală „Înălţarea Domnului“ din Buzău, la trecerea unui an de la decesul arhiepiscopului Epifanie.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Înaltpreasfinţitul Ciprian a săvârşit Sfânta Liturghie la Catedrala arhiepiscopală „Înălţarea Domnului“ din Buzău înconjurat de un sobor de slujitori format din preoţi consilieri de la Centrul eparhial, preoţi profesori la Seminarul Teologic Ortodox „Chesarie Episcopul“ din Buzău şi stareţi de la mănăstiri din eparhia de la Curbura Carpaţilor.
 
La final a fost săvârşită slujba Parastasului pentru vrednicul de pomenire arhiepiscop Epifanie, la împlinirea unui an de la trecerea sa la cele veşnice. 
 
„În acest interval de timp, ne-am străduit cu toţii, ostenitori de la Centrul eparhial, părinţi protoierei, preacuvioşi părinţi şi preacuvioase maici, precum şi ceilalţi preoţi, să împlinim ceea ce Biserica noastră a rânduit atunci când cineva pleacă din mijlocul nostru şi se îndreaptă spre ceruri. Au avut loc slujbele de pomenire la soroacele rânduite de Biserică, la 40 de zile, la 3 luni, la 6 luni, la 9 luni şi, iată, acum, împlinindu-se 1 an, am săvârşit Sfânta Liturghie arhierească spre pomenirea înaltpreasfinţitului părinte arhiepiscop Epifanie Norocel, apoi slujba Parastasului, prin care arătăm că suntem alături cu mintea, cu sufletul şi cu rugăciunea noastră de cel ce, în chip fizic, nu mai este printre noi, dar care, duhovniceşte, aşa cum ne învaţă Sfânta Biserică, este alături de noi“, a spus IPS Arhiepiscop Ciprian.
 
Arhiepiscopul Epifanie s-a născut la 14 decembrie 1932, în comuna suceveană Mălini. A păstorit Eparhia Buzăului şi Vrancei din 1982 până la trecerea sa la cele veşnice de la 7 ianuarie 2013.
 
Momentul comemorativ a fost un prilej de bilanţ pentru noua conducere din Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei. Ultimul an a însemnat, în viaţa administrativă a Bisericii, o perioadă de ample reforme, în Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei. 
 
Vânzarea limuzinei de lux a fostului arhiepiscop, schimbarea culorii în care este vopsită Catedrala „Înălţarea Domnului“ şi „Sfinţii Trei Ierarhi“ sau demolarea clopotniţei şi construirea unui agheazmatar, au fost măsuri la vedere luate de noul arhiepiscop al Buzăului şi Vrancei. 
 
Citeşte şi:

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: