Sfârşit tragic pentru o fată de 13 ani, din Buzău, în timp ce-şi păzea animalele care păşteau pe calea ferată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Calea ferată trece foarte aproape de gospodăria familiei  Foto Facebook.com
Calea ferată trece foarte aproape de gospodăria familiei  Foto Facebook.com

Multă durere a lăsat în urma ei Cristina Bianca, fetiţa din comuna buzoiană Valea Râmnicului care a murit, marţi seara, lovită de un tren. Copila se afla cu animalele la păscut la mai puţin de 15 metri de casă. Zeci de persoane au condus-o la mormânt pe fata care sâmbăta trecută împlinise 13 ani.

Întreaga comunitate din Valea Râmnicului şi toţi cunoscuţii familiei Darciuc au rămas şocaţi la aflarea veştii că Bianca şi-a pierdut viaţa într-un mod greu de imaginat.

Biancăi îi intrase în obişnuinţă să meargă cu oile şi caprele din gospodărie la păscut în apropierea căii ferate care se află la mică distanţă de casă. 

Fata a mers şi marţi cu animalele iar spre seară, chiar înainte să pornească spre casă, soarta i-a rezervat tot ce era mai rău.

Copila se odihnea pe şina de cale ferată, s-a ridicat în momentul în care a zărit un tren, s-a dat la o parte, însă ea s-a blocat atunci când, la foarte scurt timp, a observat un alt tren care se apropia cu viteză.

Mecanicul garniturii de pe ruta Mărăşeşti-Buzău ar fi declarat că, din reacţia fetei, ea părea că a încremenit de frică. A avertizat-o sonor, însă nu a mai putut frâna în timp util pentru a evita impactul fatal.

Vestea morţii fulgerătoare a fetei s-a propagat precum o undă de şoc printre cunoscuţi. Colegii şi dascălii de la Şcoala numărul 1 din Râmnicu Sărat au amenajat a doua zi un altar cu lumânări şi flori pe banca fetei.

„A fost o fetiţă bună, veselă, optimistă şi foarte muncitoare”, spun profesorii Biancăi, care abia intrase în clasa a şasea.

Cristina Bianca era cea mai mare dintre cei doi copii ai familiei Darciuc. Bianca a fost înmormântată, sâmbătă, într-un sicriu alb, de care permanent a stat lipit fratele ei de numai patru ani, conştient în ciuda vârstei de drama sfâşietoare din jurul său.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite