Semne bune pentru reabilitarea sistemului de irigaţii din judeţul Buzău

Semne bune pentru reabilitarea sistemului de irigaţii din judeţul Buzău

Filiala de Îmbunătăţiri Funciare Buzău a depus un proiect pentru reabilitarea Canalului Vest de Irigaţii, până la graniţa cu judeţul Prahova. Valoarea proiectului care va fi implementat în următorii doi ani  depăşeste 5 milioane de euro, fiind cuprins în Programul Naţional de a Reabilitare a Infrastructurii Principale de Irigaţii.

Ştiri pe aceeaşi temă


După ce anii trecuţi, au fost concediaţi in intrega ţara peste 1.500 de angajaţi ai ANIF-ului şi întregul sistem de irigare a fost lăsat pe mâna hoţilor de fier vechi, acum, acest domeniu dă primele semne de revitalizare.

La Buzău,  a fost depus un proiect pentru reabilitarea Canalului Vest de Irigatii, pe o lungime de 34 km, până la graniţa cu judeţul Prahova, la Inoteşti. 

Valoarea proiectului implementat în următorii doi ani  depăşeste 5 milioane de euro, fiind cuprins în Programul Naţional de Reabilitare a Infrastructurii Principale de Irigaţii . 

Pe teritoriul judeţului Buzău exista o reţea de irigaţii care se întinde pe o suprafaţă de 41.000 de hectare.  Insă,  la acest moment, se lucrează la o hartă a canalelor de irigaţii precum şi a suprafeţelor irigate. 

Cum se anunţă o vara secetoasă, apetitul fermierilor pentru irigarea culturilor ar trebui să fie tot mai  mare, având în vedere că apa, ca element agrotehnic, dublează sau chiar triplează producţia.

citeste totul despre: