Segment din DN 10 distrus de alunecări, redat circulaţiei cu trei luni mai devreme

Segment din DN 10 distrus de alunecări, redat circulaţiei cu trei luni mai devreme

Circulaţia auto a fost reluată în condiţii normale pe DN 10, la Km 86+300, unde o alunecare de teren a distrus o porţiune însemnată din carosabil, pe sensul de mers Braşov-Buzău. Lucrarea a fost terminată cu trei luni înainte de expirarea termenului stabilit în contractul de proiectare-execuţie.

Ştiri pe aceeaşi temă


”Încă una dintre gravele probleme de pe DN 10 Buzău-Braşov pentru care, în cadrul unei şedinţe a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Buzău, am solicitat CNAIR alocarea în regim de urgenţă a fondurilor necesare reparaţiilor a fost soluţionată zilele acestea”, a declarat Carmen Ichim, prefectul judeţului Buzău.

În vara acestui an, firma care a mai efectuat şi construcţia copertinei de beton din apropierea Barajului Siriu pentru protecţia Drumului Naţional 10, precum şi reparaţiile din zona Măgura finalizate în primăvara lui 2019, a demarat lucrările la Km 86+300, acestea constând în turnarea a peste 40 de piloţi foraţi din beton pentru stabilizarea versantului, realizarea de gabioane de protecţie, drenaje, şanţuri şi refacerea canalului de subtraversare a drumului pentru preluarea şi evacuarea apei pluviale.

Ultima etapă a proiectului care avea ca termen de finalizare luna ianuarie a anului 2020 a vizat montarea de parapeţi de protecţie şi realizarea de marcaje rutiere, operaţiune încheiată săptămâna trecută.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: