Se aplică şi la Buzău derogările de la legile europene privind sacrificarea mieilor de Paşte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sacrificarea mieilor pentru masa de Paşte se va face nu doar în abatoare, ci în spaţii special amenajate, autorizate sanitar-veterinar. Noua reglementare este impusă de legislaţia europeană şi va trebui respectată de crescătorii de animale din toată ţara.

În Buzău, sacrificarea mieilor de Paşte pentru comercializare putea fi realizată doar în unul dintre cele cinci abatoare din judeţ, autorizate în acest sens. Vineri, în urma presiunilor din partea crescătorilor de ovine, autorităţile au anunţat că ar fi dispuse să facă un compromis şi să accepte amenajarea unor spaţii temporare autorizate sanitar veterinar unde să fie sacrificaţi mieii.

Crescătorii buzoieni de ovine vor fi obligaţi să respecte, totuşi, normele igienico-sanitare. Practic, sacrificarea animalelor se va face doar la cererea clienţilor, iar în locul ales pentru tăiere trebuie să existe apă curentă şi canalizare. Conducerea DSVA Buzău a informat toate primăriile din judeţ cu privire la noile modificări, astfel încât, acolo unde se va solicita amenajarea unui spaţiu pentru sacrificarea animalelor, să poată fi asigurată prezenţa unui medic veterinar.

Potrivit noilor prevederi, orice crescător care vrea să vândă carne de miel trebuie să prezinte dovada că animalul a fost sacrificat într-un abator, ori într-un spaţiu autorizat igienico-sanitar.

Citeşte şi:  

VIDEO Cercetătorii buzoieni vor să readucă în grădini plantele biblice: lintea, bobul sau napul

VIDEO Accident de circulaţie cu un mort şi trei răniţi, la Ţinteşti

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite