„Săptămâna Prevenirii Criminalităţii” a debutat într-un mall, cu scenete de teatru

„Săptămâna Prevenirii Criminalităţii” a debutat într-un mall, cu scenete de teatru

Săptămâna prevenirii criminalităţii a fost lansată printr-o conferinţă de presă

Ieri, IPJ Buzău a demarat cea de-a VIII-a ediţie a „Săptămânii Prevenirii Criminalităţii”, o campanie de prevenire a infracţiunilor. Evenimentul a fost marcat printr-o conferinţă organizată la Galleria Mall, urmată de o piesă de teatru în care patru studenţi la ctorie au interpretat rolurile unor infractori.


Fiecare zi a săptămânii va fi dedicată unui anumit gen de infracţiune, urmând a fi desfăşurate atât activităţi cu scop de informare a cetăţenilor, cât şi acţiuni preventive, axate în principal pe genul de infracţiune ales pentru ziua respectivă.

Ziua de ieri a fost dedicată prevenirii infracţiunilor de furt. Astfel, activităţile organizate în acest sens au debutat cu o reprezentaţie inedită a studenţilor Facultăţii de Teatru din cadrul Universităţii de Artă Teatrală şi Cinematografie Bucureşti. Aceştia au urcat pe scena amenajată în Galleria Mall şi au jucat rolurile unor hoţi, fiecare interpretând o ­anumită tipologie. Astfel, unul dintre actori a interpretat rolul hoţului care intră în apartamentele oamenilor dându-se drept instalator, un altul a jucat rolul şpringarului – spărgătorul de locuinţe. Cei doi au fost urmaţi de alţi doi colegi care au interpretat rolul tinerei care agaţă băieţi de bani gata de pe reţelele de socializare, pe care îi lasă apoi fără telefoane bani, electronice şi chiar maşinile de fiţe, respectiv ale hoţului care îi vizează prin cluburi şi baruri pe clienţii fiţoşi cărora le place să se afişeze cu telefoanele scumpe şi alte accesorii uşor de furat într-o clipă de neatenţie a proprietarului.

Astăzi este ziua dedicată prevenirii infracţiunilor comise cu violenţă , în timp ce miercuri, acţiunile vor fi canalizate în direcţia combaterii delinc­ven­ţei juvenile. Joi va fi ziua dedicată prevenirii victimizării minorilor, iar vineri va fi ziua siguranţei rutiere.      

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: