Samsar de maşini de lux din Râmnicu Sărat, călcat de poliţişti. Raimondo a păgubit statul cu miliarde de lei vechi

Samsar de maşini de lux din Râmnicu Sărat, călcat de poliţişti. Raimondo a păgubit statul cu miliarde de lei vechi

Peste 50 de poliţişti din Buzău au efectuat, marţi, trei percheziţii domiciliare pe raza municipiului Râmnicu Sărat, într-un dosar penal întocmit pentru infracţiuni de evaziune fiscală şi spălare de bani. Cel vizat, un tânăr din cartierul Zidari, se ocupa cu comercializarea de autovehicule de lux „second hand”, iar prin sustragerea de la plata obligaţiilor către bugetul consolidat al statului, ar fi fost obţinute sume de peste 700.000 de lei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Raimondo Dumitrache, un client vechi al Poliţiei, a fost vizat de acţiunea de marţi dimineaţă. 
 
Un număr de peste 50 de poliţişti de investigaţii criminale, ordine publică şi din cadrul Poliţiei Municipiului Râmnicu Sărat au efectuat trei percheziţii domiciliare pe raza municipiului Râmnicu Sărat, într-un dosar penal în care se desfăşoară cercetări sub aspectul comiterii infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani.
 
Activitatea vizează identificarea şi ridicarea documentelor şi înscrisurilor care redau operaţiuni economice efectuate de Raimondo Dumitrache cu autoturisme de lux, precum şi orice alte înscrisuri cu valoare probatorie.
 
Din cercetări a reieşit că bănuitul, în vârstă de 30 de ani, din Râmnicu Sărat, în perioada 2013 – 2015 ar fi efectuat operaţiuni economice în ţară şi pe teritoriul altor state din Uniunea Europeană, ce priveau comercializarea de autovehicule de lux „second hand”, iar prin sustragerea de la plata obligaţiilor către bugetul consolidat al statului, ar fi fost obţinute sume de aproximativ 750.000 de lei.
 
 
De asemenea, în perioada 2012 – 2017 Raimondo Dumitrache ar fi utilizat sumele de bani pentru achiziţionarea de imobile şi terenuri agricole pe raza municipiilor Râmnicu Sărat, Bucureşti şi Constanţa, ascunzând adevărata natură şi provenienţă a bunurilor. La acţiune participă şi poliţişti din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Buzău.
 
Raimondo nu este la primul contact cu Poliţia. În urmă cu 9 ani, el a fost implicat într-o bătaie la Cazinoul din centrul Râmnicului în care s-au folosit săbii, bâte, cuţite şi arme cu gaze. În încăierare, un membru al grupului rival a fost lovit serios. Nu a necesitat internare, însă a formulat plângere la Poliţia Râmnicu Sărat pentru lovire şi ameninţare. 
 
citeste totul despre: