Salată cu piept de raţă copt afumat, cu dulceaţă de ardei iute şi ceapă

Salată cu piept de raţă copt afumat, cu dulceaţă de ardei iute şi ceapă

Salată cu piept de raţă

Sfârşitul de săptămână este prilejul multora de a-şi invita rudele sau prietenii la masă. Pentru a vă impresiona invitaţii, Chef Cristi ”Ice” Dobre vă propune o reţetă de salată cu piept de raţă copt afumat cu dulceaţă de ardei iute şi ceapă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Înainte de a vă apuca de treabă, asiguraţi-vă că aveţi următoarele ingrediente: un piept de raţă afumat, mix de salată, 80 de grame, patru roşii cherry, tăiate pe jumătate.

Vă mai trebuie patru căpşuni coapte şi spălate, pe care le treceţi prin blender până obţineţi un sos gustos. Acesta se va pune peste salată”, spune Chef Cristi ”Ice”.

Alte ingrediente necesare:
- oţet cu aromă de căpşuni (dressing pentru salată), 
- oţet de mere - 100 ml.,
- zahăr - 1 lingură,  
- apă - 50 ml.,
- ulei măsline - 30 ml., 

Veţi felia pieptul de raţă afumat la un feliator foarte subţire, după care le amestecaţi cu ingredientele de mai sus. Adăugaţi coacăze roşii, mure sau zmeură, puţin parmezan ras, fructul pasiunii, crostini de pâine sau grisine, pentru decorat. 

”Lângă salată sau peste ea, în funcţie de cum alegeţi să aranjaţi bolul sau platoul, adăugaţi două linguri sau un mic recipient cu dulceaţă de ardei iute şi ceapă, uşor de făcut”, spune bucătarul buzoian.

Mod de preparare

Pentru dulceaţa de ardei iute şi ceapă aveţi nevoie de doi ardei roşii iuţi, tăiaţi felii, patru roşii cherry tăiate în două, un ardei capia tăiat cubuleţe, patru linguri de zahăr, patru linguri de apă şi zeama de la o lămâie. Puneţi toate aceste ingrediente la foc mic şi le ţineţi până se leagă şi capătă aspectul de dulceaţă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: