Sală de sport multifuncţională pentru persoanele cu dizabilităţi, unică în ţară

Sală de sport multifuncţională pentru persoanele cu dizabilităţi, unică în ţară

Sursa CJ Buzău

Buzăul va avea o sală de sport special adaptată pentru persoanele cu dizabilităţi. Este vorba despre un proiect al Consiliului Judeţean Buzău care beneficiază de fonduri de la Guvern. Lucrările sunt efectuate de către o firmă din Buzău şi vor începe chiar în această săptămână.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Compania Naţională de Investiţii a dat ordinul de începere a lucrărilor la Sala multifuncţională pentru persoanele cu dizabilităţi. 
 
Aceasta va fi unică în ţară prin dotările de care va beneficia şi va deservi Buzăul, dar şi judeţele limitrofe. 
 
Sala multifuncţională, cu o capacitate de 135 de locuri, va putea găzdui competiţii sportive naţionale şi internaţionale.
 
Terenul pus la dispoziţia CNI de către Consiliul Judeţean Buzău are o suprafaţă de 4.600 de metri pătraţi şi se află în curtea Liceului pentru Deficienţi de Vedere. 
 
Sursa CJ Buzău
 
Termenul de finalizare a construcţiei noii săli de sport este de 12 luni. Aproximativ 13 milioane de lei este valoarea investiţiei, banii fiind alocaţi de Guvern, prin Compania Naţională de Investitii.
 
Primii paşi s-au făcut în urmă cu aproape trei ani, când, printr-o hotărâre adoptată în Consiliul Judeţean, o suprafaţă de 4.600 de metri pătraţi, aflată în curtea Liceului pentru Deficienţi de Vedere, a trecut în administrarea Companiei Naţionale de Investiţii. 
 
Sursa CJ Buzău
 
Unitatea şcolară în curtea căruia va fi demarată construcţia a fost înfiinţat în 1936, fiind în prezent una din cele mai importante instituţii de învăţământ special pentru deficienţi de vedere din zona de sud a ţării. 
 
În prezent, cursurile unităţii sunt frecventate de 160 de elevi integraţi în toate ciclurile de învăţământ preuniversitar, aceştia urmând să se numere printre principalii beneficiari ai noii săli de sport, adaptate pentru nevoile lor.
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările