Sabotori misterioşi lovesc greu Crăciunul la Buzău. Cablul de electricitate a fost tăiat de patru ori consecutiv în centru, iar faţa omului de zăpada a fost spartă

Sabotori misterioşi lovesc greu Crăciunul la Buzău. Cablul de electricitate a fost tăiat de patru ori consecutiv în centru, iar faţa omului de zăpada a fost spartă

Figurina vandalizată a omului de zăpadă din centrul Buzăului

De Crăciun, fii mai bun, mai înţelept, sunt urări fără înţeles pentru unii dintre semeni. Indivizi certaţi cu legea nu iau pauză nici acum, când magia sărbătorilor ar trebui să facă minuni. Astfel de personaje dau mari bătăi de cap autorităţilor Buzăului, vandalizând tot ce prind în raza lor de acţiune. Au fost deteriorate deja omul de zăpadă din centru, luminile din pomul de iarnă şi reţeaua de iluminat parcul din spatele Catedralei Sf. Sava.

Ştiri pe aceeaşi temă

Din cauza unui maniac, parcul din spatele Catedralei Sf. Sava, zonă centrală a municipiului Buzău, este mai tot timpul cufundat în beznă. De câteva săptămâni, cablurile de alimentare a stâlpilor de iluminat public sunt tăiate de un individ, sau de un grup de persoane, care acţionează precum un profesionist în acte de sabotaj, spun autorităţile.
 
”Taie cablurile în puncte şi pe anumite segmente bine ştiute de el, astfel încât să întrerupă iluminatul pe aleile parcului. Reparaţiile sunt dificile şi costisitoare, pentru că mereu trebuie adăugat material de schimb. Credem că ar putea fi cineva din rândul consumatorilor de droguri, care vrea cât mai mult întuneric”, a declarat Alexandru Dunel, viceprimar al Buzăului.
 
Autorul faptelor este de negăsit iar neputinţa autorităţilor locale de a-l identifica pe ”teroristul” din parc este agravată de un amănunt, acela că parcul se află în imediata vecinătate a sediului poliţiei locale. Aceştia monitorizează permanent locul, spun ei, însă au fost prinşi de multe ori pe picior greşit, parcul fiind aruncat în beznă de cel puţin patru ori până în prezent.

      
În urmă cu zece zile, figurina de sub pomul de iarnă din centrul Buzăului a fost distrusă, iar timp de o săptămână mascota de doi metri înălţime alături de care se fotografiază buzoienii în perioada sărbătorilor de iarnă a fost desfigurată. Nu se ştie cum au procedat teribiliştii: fie au tras de plasticul din care este confecţionată figurina, fie au lovit cu pumnul. Cert este că fapta a rămas şi acum învăluită în mister, întrucât nu au existat martori iar camerele de supraveghere montate în centru nu au surprins actul distructiv.
 
Buzoienii nu-şi pot explica cum de a fost posibilă deteriorarea figurinei sub nasul autorităţilor, ştiut fiind de toată lumea că centrul oraşului este supravegheat permanent de poliţia locală. Bradul de Crăciun şi elementele de decor de lângă el sunt amplasate chiar în faţa Palatului Comunal, într-o zonă bine luminată şi aflată permanent în atenţia patrulelor de poliţie locală. 

 
De câteva zile, figurina are din nou faţă. A fost reparată pe banii poliţiştilor locali care erau în serviciul de patrulare în noaptea în care a fost distrusă. Acum, echipajele de ordine publică suflă şi-n iaurt: permanent, un om supraveghează setul de ornamente din centrul oraşului Buzău.
 
Potrivit autorităţilor, nu numai omul de zăpadă a fost vandalizat, ci şi instalaţia de lumini din pomul de iarnă. De la împodobirea bradului, au dispărut zeci de becuri, care au fost găsite apoi în grădiniţa din vecinătate, semn că furturile au fost săvârşite doar din plăcere. ”Probabil sunt aceiaşi făptaşi care au spart faţa omului de zăpadă. Este unul sau mai mulţi teribilişti care au pândit să treacă patrula de ordine publică şi în câteva secunde au acţionat. Sunt greu de găsit”, spune Alexandru Dunel, viceprimarul Buzăului.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările