S-a lansat campania "Tu decizi! Votează legal!". Mita electorală, pedepsită cu închisoarea

Ieri, la Centrul de Prevenire a Criminalităţii, în contextul desfăşurării alegerilor pentru Camera Deputaţilor şi Senat din 9 decembrie 2012, a fost lansată în plan local Campania „Tu decizi! Votează legal!”. 1.000 de poliţişti, jandarmi şi lucrători de la ISU au fost mobilizaţi pentru a asigura buna desfăşurare a campaniei şi a alegerilor parlamentare în județul Buzău.

Ştiri pe aceeaşi temă

Campania „„Tu decizi! Votează legal!” are drept obiectiv principal informarea cetăţenilor asupra sancţiunilor legale prevăzute pentru încălcarea legislaţiei electorale. Campania se adresează, în general, tuturor cetăţenilor români cu drept de vot şi, în special, tinerilor care împlinesc 18 ani şi votează pentru prima dată.

În județul Buzău, au fost mobilizaţi 700 de poliţişti, 200 de jandarmi şi 100 de lucrători de la ISU angrenaţi în activităţile zilnice pentru asigurarea bunei desfăşurări a campaniei şi pregătiţi să intervină în orice moment în care situaţia o va impune.

La nivelul IPJ a fost constituită o echipă specială ce va instrumenta cazurile referitoare la incidentele electorale. Sunt constituite şi rezerve de intervenţie, inclusiv cu luptători din cadrul Serviciului de Intervenţie Rapidă, pregătite să intervină în orice moment, în cazul în care lucrurile vor degenera pe timpul campaniei sau în ziua alegerilor.

Cetăţenii trebuie să cunoască faptul că se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 5 ani fapta celui care promite, oferă sau dă bani, bunuri ori de alte foloase în scopul determinării alegătorului să voteze sau să nu voteze un anumit competitor electoral ori un anumit candidat, precum şi primirea acestora de către alegător, în acelaşi scop.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările