Ruxandra Popa, ecologista care vrea să devină medic

Ruxandra Popa, ecologista care vrea să devină medic

Ruxandra Popa

Este o elevă cu planuri mari care nu ratează niciun concurs şcolar legat în special de ecologie sau de organismul uman. Are doar 17 ani, dar are planuri măreţe.

Aşa poate fi descrisă Ruxandra Popa, o elevă care deja ştie ce vrea să facă în viitor şi care nu ratează nicio ocazie de a face sau de a învăţa lucruri noi. Pasiunea sa este biologia, materie pe care o învaţă cu plăcere din timpul gimnaziului.

„Mi-a plăcut biologia, în special, în clasa a şaptea - cred eu - şi datorită profesoarei, care era foarte degajată, avea un limbaj comun elevilor şi acesta este şi principalul motiv pentru care am ales să urmez profilul de ştiinţe ale naturii", ne-a spus Ruxandra.

Pregătiri pentru olimpiade

La începutul liceului a fost speriată de materiile pe care le studia şi chiar se gândea că alegerea făcută nu este una tocmai potrivită pentru ea. Însă, la scurt timp s-a înscris la olimpiada de biologie unde a reuşit să ajungă la etapa judeţeană, lucru care a încurajat-o şi care i-a dat încredere în ea.

„Ştiam că este bine pentru mine să particip la olimpiade mai ales că în acest mod mă obişnuiesc şi cu atmosfera de examen. Am avut rezultate bune şi în clasa a noua şi într-a zecea, dar cred că se putea şi mai bine. Acum mă pregătesc pentru cea de anul acesta", mărturiseşte eleva.

Ruxandra s-a mai implicat şi într-un proiect de măsurarea a nivelului poluării la nivelului oraşului cu ajutorul bioindicatorilor, muşchi şi licheni, proiect cu care a obţinut o menţiune.

Pasionată de limba română

Pe lângă înclinaţia sa către biologie, Ruxandra Popa îşi mai petrece timpul liber şi citind. Acum este implicată şi în proiectul „Schimb de cărţi" , iar lunar se întâlneşte cu mai mulţi tineri iubitori de carte din oraş îşi recomandă reciproc diverse opere.

„Vreau să dezvolt acest proiect şi chiar să pun afişe în toate liceele. Chiar dacă e un schimb de cărţi nu înseamnă că ne întâlnim doar ca să citim sau să discutăm strict despre cărţi, ci socializăm", spune tânăra, ferm convinsă că proiectul ei va avea succes.

Un viitor psihoterapeut

Încă de când a ales profilul de ştiinţe ale naturii, Ruxandra şi-a dorit ca după absolvirea liceului să urmeze cursurile Facultăţii de Medicină din Braşov. Vrea să devină medic şi se pregăteşte pentru acest drum.

Pentru că îi place să socializeze şi să interacţionze cu cât mai mulţi oameni, eleva şi-ar dori să ştie şi ce este în mintea lor şi de aceea ar vrea ca peste câţiva ani să devină psihoterapeut.

„Mi-ar plăcea să lucrez în acest domeniu, chiar dacă mă tem puţin de reticenţa oamenilor. Dar chiar aş vrea să ştiu ce se întâmplă în mintea oamenilor că nu mă văd făcând operaţii", ne-a spus Ruxandra Popa.

Întrebări şi răspunsuri:

În ce alte proiecte te-ai mai implicat?

A fost un proiect prin care noi am împărţit chestionare prin şcoală pentru a descoperi obiceiurile alimentare ale colegilor noştri, adică mese luate pe fugă sau pline de calorii. La final am adunat răspunsurile şi am tras concluziile: majoritatea consumă mâncare nesănătoasă, unii chiar au suferit sau suferă de boli ale sistemul digestiv.

Ce alte pasiuni mai ai?

Sunt pasionată de modă, în special de moda străzii. Citesc zilnic bloguri de specialitate şi chiar admir mai multe persoane care au început iniţial cu crearea de haine pentru ei şi acum chiar confecţionează pentru persoane din străinătate.

Ce-i place

Admir modul excentric al oamenilor din străinătate de a se îmbrăca. Îmi plac oamenii sinceri şi oamenii deschişi, mai ales cei cu idei, chiar şi cu unele mai puţin bune pentru că se pot naşte lucuri inedite. Îmi plac oamenii spontani şi cei care mă inspiră. Îmi place să gătesc, este o pasiune descoperită de curând şi vreau să o dezvolt cât mai mult.

Ce nu-i place

Nu îmi plac ascunzişurile pe care le fac oamenii, care comentează în spatele altor persoane. Consider că trebuie să se spună totul direct indiferent dacă e de bine sau de rău. Nu îmi plac ipocrizia şi monotonia.

Profil

Născută: 25 ianuarie 1993 , Buzău

Ocupaţie: elevă în clasa a XI-a la C.N. Mihai Eminescu

Familie: singură la părinţi

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: