Roşiile de Buzău, în atenţia unui mare lanţ de supermarketuri

Roşiile de Buzău, în atenţia unui mare lanţ de supermarketuri

Costel Vânătoru spune că aceste roşii vor ajunge din 2017 pe rafturi

Tomatele româneşti din anii `80,  Buzău 1600 şi 22, alături de alte trei soiuri noi, Kristinica, Siriana şi Florina, toate create la Staţiunea de Cercetare Legumicultură Buzău, au fost selecţionate de cunoscutul retailer german Lidl, pentru a fi vândute în supermarketuri.


Aceste soiuri de roşii au perioade de vegetaţie diferite şi permit retailerului să eşaloneze producţia pe o perioadă mai îndelungată.

”Am avut mai multe întâlniri cu conducerea Lidl România, în ideea ca să realizăm un parteneriat, pentru început, pe tomate, să aleagă un soi de tomate potrivit cerinţelor dumnealor şi după aceea noi să producem răsaduri şi seminţele”, a declarat Costel Vânătoru, cercetător în cadrul SCDL Buzău. 

După testul degustării, cel mai probabil retailerul german va alege un singur sortiment de roşii care va fi cultivat în serele staţiunii buzoiene. Ulterior, va fi ales un producător cu care să se încheie un contract de achiziţii pentru toată producţia din acest soi.

Parteneriatul dintre Lidl şi SCDL Buzău a fost favorizat şi de legea supermarketurilor, adoptată de curând, care obligă marile lanţuri de magazine să aibă pe rafturi 50% produse româneşti. 

Reprezentanţii retailerului german speră ca în sezonul 2017 aceste roşii să ajungă pe rafturile supermarketurilor, iar dacă proiectul va avea succes, ei vor continua şi cu alte legume. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: