Risc crescut de incendii, în toate spitalele buzoiene. Pompierii au aplicat 26 de sancţiuni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce au verificat toate cele opt unităţi spitaliceşti din judeţul Buzău, inclusiv Maternitatea, pompierii au constatat că majoritatea unităţilor nu au întocmite nici măcar planurile de evacuare în caz de incendiu. Conducerile unităţilor medicale unde au fost descoperite nereguli care pot conduce la incendii au fost sancţionate.

Pompierii au dispus imediat măsuri de remediere a deficienţelor şi au organizat simulări în caz de incendii cu personalul medical şi administrativ al spitalelor.  

S-au efectuat verificări pe linia prevenirii incendiilor la Spitalul Judeţean de Urgenţă, Spitalul Municipal Rm. Sărat, Spitalul General CF Galaţi – secţia exterioară cu paturi CF Buzău, Spitalul Orăşenesc Nehoiu, Spitalul de de boli cronice Smeeni, SC Ecomed SRL Vintilă Vodă, Spitalul Sf Sava SRL Buzău şi la Spitalul de Psihiatrie şi Pentru Măsuri de Siguranţă Săpoca. 

Elementele de construcţie combustibile din alcătuirea şarpantei nu sunt ignifugate la Spitalul de boli cronice Smeeni şi la Spitalul Orăşenesc Nehoiu, se utilizează instalaţii şi echipamente de încălzire, la centrala termică, fără a fi efectuate reviziile tehnice periodice şi respectarea instrucţiunilor de verificare şi întreţinere la Spitalul Judeţean de Urgenţă, exploatarea instalaţiilor electrice de iluminat având corpuri de iluminat suspendate de conductorii electrici de alimentare, becuri de iluminat fără globuri de protecţie, conductoare electrice şi prelungitoare montate direct pe materiale combustibile, lemn, la Spitalul Judeţean, Spitalul privat Ecomed de la Vintilă Vodă şi la Spitalul Râmnicu Sărat. 

La Spitalul Sfântul Sava din Buzău nu s-a întocmit Planul de Intervenţie în caz de incendiu. În schimb, la Spitalul Săpoca s-a constatat neasigurarea verificării perioadice a sistemului de captare şi scurgere a descărcărilor electrice atmosferice. În plus, neasigurarea marcării şi montării de etichete, pe uşile saloanelor de bolnavi, precum şi în dreptul paturilor acestora, pentru asigurarea evacuării, a fost constatată la Spitalul de boli cronice Smeeni, Spitalul Orăşenesc Nehoiu, Spitalul General CF Galaţi – secţia exterioară cu paturi Buzău, Spitalul de Psihiatrie şi pentru Măsuri de Siguranţă Săpoca, Spitalul Sf. Sava şi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău. 

Pe parcursul controalelor tematice la unităţile sanitare cu paturi, au fost desfăşurate 13 activităţi instruire-informare, 12 exerciţii de intervenţie şi evacuare a salariaţilor şi personalului medical, cu privire la măsurile de prevenire a situaţiilor de urgenţă specifice unităţilor unde îşi desfăşoară activitatea, fiind angrenaţi peste 2.360 de salariaţi şi personal medical.

Exerciţiile evacuare au scos la iveală alte nereguli. Nu este fixat locul de adunare al salariaţilor la Spitalul Judeţean de Urgenţă şi Spitalul Orăşenesc Nehoiu, nu se verifică saloanele evacuate şi prezenţa salariaţilor la Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău, Spitalul Municipal Rm. Sărat pe secţia de Pneumoftiziologie şi Secţia Boli Infecţioase, Spitalul de Psihiatrie şi pentru Măsuri de Siguranţă Săpoca – Secţia Săpoca. În plus, timpii de evacuare sunt mari la Spitalul de boli cronice Smeeni şi la Spitalul Săpoca – secţiile Nifon şi Ojasca.

Astfel că, odată cu executarea exerciţiilor de evacuare în caz de incendiu şi/sau cutremur, au fost stabilite sarcini concrete pe categorii de personal, ce revin pentru ­eva­cuarea şi salvarea vieţii salaria­ţilor şi reducerea pierderilor materiale.

Citeşte şi: 

Buzău, oraşul scufundat în aroma covrigilor subţiri şi crocanţi

O minoră a fugit de la un centru de plasament din Buzău. Poliţia o caută de trei zile

Buzău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite