Reţetă delicioasă: calamar cu brânză dulce şi spanac

0
Publicat:
Ultima actualizare:
buzau

Calamarul umplut cu cremă de brânză şi spanac, servit cu garnitură de risotto aromatizat cucereşte rapid papilele gustative ale clienţilor care caută meniuri diversificate şi ingrediente sănătoase. Reţeta ne-a fost împărtăşită şi nouă de echipa de bucătari a unui Bistro din Buzău

Pentru o porţie, avem nevoie de două bucăţi de calamar, spanac congelat, brânză proaspătă, ouă, orez negru, parmezan, unt şi brânză topită. 

Ingrediente:

*200 grame calamar

*100 grame orez negru

*100 grame spanac congelat

*100 grame brânză proaspătă

*1 ou

*sare,piper,peperoncino, ierburi aromatizate

Spălăm calamarul se în apă cu sare, ungem cu ulei de usturoi apoi îl umplem cu un amestec din brânză proaspătă, spanac, un gălbenuş de ou şi mirodenii.

”Îi dăm un pic cu ulei de la usturoi peste tot şi ne pregătim compoziţia cu care îl umplem. Aceasta este formată din brânză proaspătă, pe care o condimentăm cu sare, punem un pic de peperoncino, piper, o amestecăm, adăugăm spanacul care, la fel, a fost dezgheţat înainte şi scurs. Amestecăm bine până se încorporează tot”, spune Gili Dobre, bucătar la complexul Tess din Buzău.

buzau

Fixăm compoziţia în calamari cu o scobitoare, pentru a evita vărsarea în tavă, pe durata coacerii.

”Calamarii umpluţi îi punem unul lângă altul pe tavă, îi condimentăm, pentru o aromă deosebită, le punem ierburi mediteraneene, după care vor merge la cuptor la 160 de grade Celsius timp de 20 de minute”, spune Gili Dobre.

Între timp preparăm garnitura: risotto negru aromatizat. Punem 100 de grame de orez într-o tigaie de teflon şi îl uscăm timp de două, trei minute, la foc. Procedăm aşa pentru a evita să îl transformăm în pilaf. După uscare, stingem cu apă după care lăsăm la foc mic până devine aldente.

Când risotto este aproape gata, îi adăugăm o felie de brânză topită pe care o amestecăm până se topeşte. Apa se evaporă prin fierbere. 

buzau

Avem grijă să ieşim cam în acelaşi timp şi cu felul principal (calamarul la cuptor) dar şi cu garnitura. În orezul gătit, adăugăm untul, aproximativ 15 grame şi amestecăm până acesta se topeşte şi compoziţia devine cremoasă.

Decorăm platoul cu afine, coacăze, o lămâie pe grill apoi, cu ajutorul unui cerc, modelăm orezul. Adăugăm bucăţile de calamr scoase din cuptor, pe care-l putem porţiona, şi un ciorchine de roşii cherry trase în ulei.

”Îndepărtăm cercul, apoi punem nişte germeni de praz care se găsesc în comerţ. Un decor de parmezan. Roşii cherry trase un pic prin ulei şi cine doreşte mai acrişor, punem o jumătate de lămâie făcută un pic pe grill”, spune Gili Dobre.

Toate ingredientele folosite la preparatul nostru se găsesc în orice supermarket, la preţuri accesibile. Pregătirea meniului pe bază de calamar durează mai puţin de 40 de minute.

Buzău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite