Reţea de credite false luate în numele unor pensionari, destructurată de poliţişti

Reţea de credite false luate în numele unor pensionari, destructurată de poliţişti

Arhivă

În ultimii ani, o adevărată reţea de credite false a fost construită de două angajate ale unei instituţii financiare nebancare din Buzău, cu ajutorul unor complici din Spitalul Judeţean de Urgenţă, dar şi dintr-o companie de utilităţi.

 
Cele două femei lucrau ca analiste de credit la o unitate care acorda împrumuturi. Ca să poată lua creditele false, acestea aveau nevoie de adeverinţele celor pe numele cărora făceau dosarele de împrumut.
 
Primul pas era să procure adeverinţe care atestau calitatea de pensionari ai celor pe numele cărora se făceau cererile. Aici intrau în scenă trei asistenţi medicali care făceau rost de documentele respective, sustrăgându-le din unitatea medicală în care lucrau. Mai apoi, era nevoie de o factură de utilităţi pe care angajatele instituţiei financiare o procurau de la o societate de utilităţi, unde aveau o angajată care le ajuta. În final, prin acest sistem, au fost luate 12 credite în valoare totală de 13.000 de lei.
 
Pensionarii pe numele cărora fuseseră luate împrumuturile habar nu aveau că cineva a obţinut bani în numele lor. De altfel, sumele respective erau ridicate uneori de apropiaţi ai celor două analiste de credit.
 
Astăzi, poliţiştii au făcut percheziţii la locuintele din Stâlpu şi Costeşti a şapte dintre cei 15 membri ai reţelei. La audierile care vor urma zilele acestea vor fi chemaţi inslusiv pensionarii pe numele cărora au fost întocmite dosarele de împrumut.
 
Împotriva celor 15 persoane a fost dispusă începerea urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune, complicitate la înşelăciune, abuz în serviciu, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările