Reparaţiile de pe DN 10 vor fi gata cu o lună şi jumătate mai devreme decât prevedea cosntructorul

Reparaţiile de pe DN 10 vor fi gata cu o lună şi jumătate mai devreme decât prevedea cosntructorul

Revine la normal traficul rutier pe drumul naţional care leagă Buzăul de Braşov, afectat de grave alunecări de teren în două puncte. Lucrările de consolidare şi refacere a carosabilului la km 26+430 şi km 26+830 au ajuns în etapa finală, cea a turnării covorului asfaltic, operaţiune ce va fi încheiată în următoarele ore.

Ştiri pe aceeaşi temă


Astfel, lucrarea va fi gata cu o lună şi jumătate mai devreme, termenul final de execuţie fiind 22 aprilie.

În cursul anului 2018, în zonă s-au activat două importante alunecări de teren care au afectat puternic starea Drumului Naţional 10, cele mai grave probleme fiind înregistrate la km 26+830, unde o porţiune din carosabil s-a surpat, determinând restricţionarea circulaţiei pe un singur fir.

Firma care a efectuat lucrările este Maristar Com din Bucureşti, aceeaşi care a realizat copertina de beton de la Siriu, pentru stabilizarea alunecării de teren.

Fondurile necesare consolidării terenului au fost alocate de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere jumătate de an mai târziu, în urma intervenţiilor autorităţilor buzoiene prin Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

Începând din luna octombrie a anului trecut, în cele două puncte au fost forate câteva zeci de găuri de 25 de metri adâncime în care s-au turnat coloane de beton pentru stabilizarea terenului, s-au amenajat canale marginale pentru colectarea apelor pluviale, a fost refăcută o subtraversare (podeţ de beton) care să permită drenarea apei şi, de asemenea, a fost refăcută fundaţia drumului pe o lungime totală de aproape 200 de metri.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: