Regia Autonomă Municipală intră în sezonul rece cu mai puţini abonaţi

Regia Autonomă Municipală intră în sezonul rece cu mai puţini abonaţi

Speriaţi de anunţul scumpirii facturilor la căldură, numeroşi clienţi ai regiei locale de termoficare, RAM Buzău, au decis, în această vară, să renunţe la sistemul centralizat de încălzire şi să îşi monteze o centrală proprie de apartament. Astfel, RAM a pierdut, în câteva luni, peste 600 de clienţi.


Conducerea Primăriei a spus că nu va mai putea suporta subvenţia la căldură la acelaşi nivel ca în anii trecuţi şi că va majora preţul final al gigacaloriei. În primăvară, aleşii locali au aprobat majorarea tarifului de la 185 de lei, cât a fost în ultimii zece ani, la 230 de lei. 

Astfel, chiar dacă preţul gigacaloriei rămâne neschimbat, adică 438 de lei cu TVA, consumatorii casnici vor primi facturi mai mari, fiind nevoiţi să suporte diferenţa de subvenţie, care se reduce de la 58% la 47,5%. 

În aceste condiţii, pentru un apartament cu două camere, de exemplu, factura pentru încălzire va creşte de la 250 de lei, iarna trecută, la 310 lei, anul acesta. În prezent, circa 13.700 de apartamente din municipiul Buzău mai sunt racordate la sistemul centralizat de încălzire.

citeste totul despre: