„Regele scandalagiilor” din Buzău, Pecioacă, a murit pe scările postului de poliţie unde era anchetat VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arhivă adevarul.ro
Arhivă adevarul.ro

Buzoianul Ion Pecioacă, în vârstă de 63 de ani, client al poliţiştilor din cauza frecventelor scandaluri provocate, a murit înainte de Crăciun chiar pe scările postului de poliţie Mărăcineni. Bărbatul devastase un birou din spitalul Săpoca în timpul unei audieri în sistem videoconferinţă.

Ion Pecioacă, un individ condamnat în trecut pentru agresiuni şi tentativă de omor, anchetat apoi pentru devastarea centrului de zi pentru oamenii străzii şi a sediului unei fundaţii creştine, s-a îmbolnăvit la finalul acestui an de COVID-19.

A fost internat mai multe săptămâni în Spitalul de neuropsihiatrie Săpoca, într-o secţie pentru pacienţii infectaţi cu SARS-CoV-2. În timpul recuperării, pentru a fi audiat într-unul dintre dosarele mai vechi, lui Pecioacă i-a fost facilitată în spital legătura în sistem videoconferinţă cu anchetatorii. În timpul audierii, acesta şi-a pierdut cumpătul şi a început să distrugă aparatura din biroul spitalului Săpoca. Ulterior, conducerea unităţii medicale a depus plângere la Poliţie, însă oamenii legii au amânat audierile pe noua speţă până după externarea din spital.

Ajuns în libertate, Ion Pecioacă a mers cu câteva zile înainte de Crăciun la postul de poliţie din comuna Mărăcineni, însă, pe scări, acesta s-a prăbuşit şi a murit. Agenţii care l-au văzut pe scandalagiu prăbuşit în faţa uşii postului de poliţie au chemat ambulanţa, însă manevrele de resuscitare au fost inutile. 

Trupul lui Ion Pecioacă a fost transportat la morga SML Buzău, pentru efectuarea necropsiei. Acesta a murit în urma unui infarct, conform certificatului medico-legal. Pecioacă avea 63 de ani şi locuia ori în căminele pentru oamenii străzii, ori în adăposturile unor fundaţii sau prin spitale.

În urmă cu cinci ani, Pecioacă a vandalizat birourile unei fundaţii

La sfârşitul lui 2016, Ion Pecioacă a devastat Centrul de Zi şi de Noapte al Primăriei Buzău. Judecătorii l-au condamnat atunci la trei ani de închisoare, însă bărbatul a ieşit din penitenciar după ce a intrat în vigoare legea recursului compensatoriu.

În octombrie 2017, bărbatul a recidivat. El s-a răzbunat pe cantina Fundaţiei ”Sf. Sava”, locul în care câţiva copii orfani şi oameni ai străzii scapă de ger iarna şi primesc o masă caldă. Pecioacă a spart toate geamurile cantinei cu pietre, apoi a vrut să incendieze clădirea şi a dat foc perdelelor. 

De teamă, reprezentanţii Fundaţiei nu au depus plângere la poliţie, însă infractorul a fost totuşi prins şi internat pentru câteva zile la un spital de psihiatrie.

În mai 2021, Pecioacă s-a întors la sediul Fundaţiei ”Sf. Sava” şi s-a răzbunat pe mai multe bunuri din incintă. A distrus un monitor de calculator şi un laptop. Bărbatul s-ar fi manifestat agresiv pe fondul unui conflict cu preşedintele fundaţiei, preotul Mihail Milea. Prejudiciul a fost estimat la 6.000 de lei. 

În urma administrării materialului probator, pe bază de ordonanţă, poliţiştii au luat faţă de bărbat măsura reţinerii. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de distrugere şi violarea sediului profesional.

Vă recomandăm să mai citiţi: 

Comemorarea unui erou din Afganistan, umbrită de nemulţumirile familiei faţă de relaţia cu statul VIDEO 

Cuplurile din Buzău vor spune „da” într-un nou sediu al Stării Civile VIDEO

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite